szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az extasy és a fű mellett megjelentek a szokásos dizájnerdrogok is.

Vádat emeltek egy tizenéves diák ellen, aki 2018 júliusától 2019 januárjáig egy kiskunfélegyházi középiskolában árult drogot – áll a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség közleményében.

A fiú az iskola diákjaként még 18 éves kora előtt kezdett árulni, hetente adott el extasy tablettákat és füvet.

A fiatal díler hétvégente egy Csongrád-Csanád megyei községben szerezte be a drogokat, amiket aztán “szoktatós” adagként kétezer forintért árult, majd a “normál” tablettákat már 3500 forintért adta el egy nagyjából 40 főből álló vásárlói körnek. Átlagosan heti 4-5 tablettát adott el.

A főprofilja ezek voltak, de feltűnt még nála “kristály” és “zsálya” nevű drogok is. A kristály névre hallgató anyagot 3000, a zsályát 1500 forintért adta adagonként, sokszor a vécében tartva az eladásra szánt drogokat.

A fiú 184 ezer forintot keresett, ebből a pénzből ruhákat és élelmiszereket vett magának. Jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, a járási ügyészség kábítószer-kereskedelemmel vádolja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több ezer hondurasi bevándorló rekedt Guatemalában, összecsaptak a rendőrökkel

Több ezer hondurasi bevándorló rekedt Guatemalában, összecsaptak a rendőrökkel

Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket