szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz–KDNP EP-képviselője rádióinterjúban mondta el, hogy mindenki esendő.

“Az vesse rá az első követ, aki bűntelen” – védte meg a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője, Hidvéghi Balázs Szájer Józsefet a Kossuth rádióban. Mint kedden kiderült, Szájer pénteken este egy – az elmondása szerint – házibuliban, a lapok és a szervező szerint szexpartiban vett részt, ahonnan a rendőrség érkezésekor az ereszcsatornán menekült. A rendőrség igazoltatta a vérző kezű politikust, akinek az ügyészség szerint drogot találtak a hátizsákjában. Szájer azt állítja, a drog nem az övé, és nem kábítószerezett. Hidvéghi azt mondta,

Szájer Józsefet több mint harminc éve ismerem, nagy megdöbbenéssel és szomorúsággal hallottam ezt a tegnapi hírt. Én őt nagyra becsülöm, és tisztelem a politikai tevékenységét, ugyanakkor esendőek vagyunk mindannyian, emberek vagyunk, ő is esendő”

– magyarázta Hidvéghi, aki hozzá tette azt a már egy nap alatt is többször hallott kormánypárti mantrát, hogy Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg, amikor lemondott és bocsánatot kért.

A közmédia rádiójában arról viszont nem lehetett semmit megtudni, hogy tulajdonképpen mi is a Szájer-ügy, és egyáltalán miért kellett lemondania a politikusnak. Így arról szó sem volt, hogy ez az esendőség azt jelentette, hogy előző hét pénteken egy több mint húsz fős brüsszeli partin vett részt.

Annyira nem meglepő, hogy se Hidvégi, se a közmédia nem igyekszik a történet túlzott kibontásával: a kormánypárti képviselők a gyorsan lezárt Karmelita kolostor előtt vagy nem kommentálták az ügyet a hvg.hu stábjának, vagy ugyanúgy azt emelték ki, hogy Szájer bocsánatot kért és lemondott.

Hasonlóan reagált a külügyminiszter Szijjártó Péter is, aki azt állította, semmit nem tudott a botrányról azon kívül, ami az újságban megjelent. A Fidesz-közeli média sem gondolja különösebben fontosnak a párt egyik vezető politikusának nemzetközi hírnevet is szerzett bukását, és vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon szűkszavúan tájékoztatnak arról, hogy történt valami Szájer Józseffel.

 

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?

Legalább két diplomata jelen volt azon a partin, amit a gyülekezési törvényt megsértve tartottak - sajtóhírek szerint egy brüsszeli melegbárban -, de egyelőre csak a fideszes EP-képviselő, Szájer József neve szivárgott ki a médiában, ami nem feltétlenül az újságírók, mint inkább a szivárogtató hatóságok érdeme.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják