szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A politikai elemző szerint a kormánypárt több szempontból is megszenvedi lemondott európai parlamenti képviselője, Szájer József brüsszeli „házibulis” ügyét.

Az újabb szexbotrány, ezt szerintem senki nem vitatja, hatalmas csapás a Fidesznek. Számtalan tekintetben: egy értékes politikus elvesztése miatt, a hitelességen esett csorba miatt, a nemzetközi visszhangok és következmények okán, egy gondosan építgetett téma »sérülése« miatt és persze kommunikációs nehézségek miatt is (lásd »brüsszelezés« új értelmezése), hogy csak párat említsek”

– írta szerdán Facebook-oldalán Szájer Józsefnek, a Fidesz lemondott EP-képviselőjének ügyére reagálva Török Gábor.

Szájerről kedden derült ki, hogy péntek éjjel Brüsszelben részt vett egy összejövetelen, amelynek a rendőrök vetettek véget. A belga sajtó szerint az esemény szexparti volt, a politikus az esetről kiadott közleményében házibulit emlegetett. Az est szervezője később nem tagadta: valóban szexpartit tartott.

A belga ügyészség szerint Szájer a kiérkező rendőrök elől az ereszcsatornába kapaszkodva próbált menekülni, sérült kézzel. Amikor elfogták, a hátizsákjában kábítószert találtak. Az EP-képviselő állítja: a szer nem az övé, nem fogyasztott belőle, nem tudja, hogyan került a holmijába.

Török Gábor politikai elemző szerint az ügyön „az ellenzéki szavazók nyilván jól szórakoznak, de ettől nem lesznek többen”.

Ami most a legfontosabb és legérdekesebb: hogyan reagálnak erre a (potenciális) fideszes szavazók. Különösen azok, akik nem »minden körülmények között« szavaznak a Fideszre, és egy ilyen helyzetben időlegesen vagy tartósan kiábrándulhatnak, elbizonytalanodhatnak”

– írta Török, aki szerint most elsősorban őket érdemes figyelni, hallgatni, olvasni. „Biztos vagyok benne, hogy a következő napokban-hetekben a kormánypárt is ezt fogja kutatni ezerrel.”

A szerdai kormányülésre érkező képviselőket hiába kérdeztük a botrányról, kordonokkal védték őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris érzik a Brexit negatív hatásait a brit exportőrök

Máris érzik a Brexit negatív hatásait a brit exportőrök

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Illegális buliból a tetőn át menekült a Mönchengladbach focistája

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára