szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt országgyűlési képviselő szerint a kormánypárt gyűlöletre épülő belpolitikája egy időzített bomba.

Amennyiben igaz az, hogy a Szájer József körül kirobbant botrány összefügg az Európai Unióval zajló vitával, akkor az komoly nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet a magyar szolgálatok működésével kapcsolatban is – mondta Schiffer András a Heteknek.

A volt országgyűlési képviselő úgy véli, hogy ha a Fidesz az elmúlt hónapokban nem folytatott volna olyan törvényalkotási gyakorlatot az identitáspolitikai kérdésekben, amely a "melegek és transzneműek megalázásáról szól", akkor nem robbant volt ekkorát a volt EP-képviselő ügye.

Szerinte a Fidesz gyűlölet-alapú belpolitikája időzített bomba, amely lehet, hogy már fel is robbant.

Rég láttam ilyen nevetségesnek és kaotikusnak a Fidesz kommunikációját”

– tette hozzá Schiffer András.

Milyen büntetésre számíthat Szájer, ha a drogügyet rábizonyítják?

A pénteki buliból menekülő Szájer József hátizsákjában drogot találtak a rendőrök, azonban a képviselő tagadja, hogy az övé lenne. Utánajártunk, hogy milyen büntetést kaphat Szájer József amfetaminszármazék birtoklásáért Belgiumban, és vajon szigorúbbak-e a magyar szabályok. Noha mindkét állam törvényei vonatkoznak rá, az biztos, hogy csak egyikben büntethetik meg, és ez Belgium lesz.

Szájer József, a Fidesz múlt hét vasárnap lemondott európai parlamenti képviselőjéről kedden derült ki, hogy egy, a belga kijárási korlátozásokat sértő eseményen (a lemondott EP-képviselő házibulinak nevezte az eseményt, a belga sajtó szexpartiról írt) vett részt, amelynek a rendőrség vetett véget. Miután megérkeztek a rendőrök, a politikus az ereszcsatornán próbált előlük elmenekülni, sikertelenül. A rendőrök a táskájában kábítószert találtak, amiről azt állította, hogy nem tudja, hogy került oda, és nem fogyasztott belőle. Szájer ellen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő

A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő

Egy kísérlet kedvéért trollokat rendelt a NATO

Egy kísérlet kedvéért trollokat rendelt a NATO

Négyszer küldte karanténba az egészséges exbarátnőjét az izraeli koronavírus-központ egy dolgozója

Négyszer küldte karanténba az egészséges exbarátnőjét az izraeli koronavírus-központ egy dolgozója