szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egykori fideszes képviselő a brüsszeli “házibuli” miatt adta vissza a díszpolgári címet.

Sopron Fidesz–KDNP-s polgármestere, Farkas Ciprián szerint Szájer József levélben jelezte neki, hogy lemond Sopron városától kapott díszpolgári címéről. A döntést elfogadták, az erről szóló határozat pedig – a veszélyhelyzet miatt – polgármesteri hatáskörben született meg.

A díszpolgári címmel kapcsolatban már szerdán is érkeztek hírek, a 24.hu ugyanis azt írta: egy soproni DK-s képviselő kezdeményezte annak visszavonását Szájertől, mert a volt fideszes méltatlanná vált a címre.

Szájer Józsefről kedden derült ki belga lapértesülések nyomán, hogy a politikus a helyi karanténszabályokat megszegve részt vett egy többségében férfiakkal rendezett eseményen, melynek szervezője azt mondta: a meghívottak egy szexpartira érkeztek.

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

Minden eddiginél részletesebb és a politikai szálat egyre jobban kidomborító emlékekről számol be annak a házibulinak a szervezője, aki vendégül látta múlt hét pénteken Szájer Józsefet. Az állításai között azonban akadnak ellentmondások.

A Fidesz EP-képviselője egy ereszcsatornán menekült a rendőrök elől, de elfogták, és drogot találtak a táskájában. Szájer azt állította, hogy a kábítószer nem az övé, és nem is fogyasztott belőle. A partin való részvételt viszont elismerte, habár ő úgy fogalmazott: egy “házibuliban” járt.

A történtek után az EP-s képviselőségéről akkor már lemondott Szájer kilépett a Fideszből is, amit Orbán Viktor miniszterelnök úgy kommentált, “harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető”.

A Szájer-botrány téma volt a vezető amerikai napilapok és brit, francia, illetve német hírportálokon is. A magyar kormányközeli sajtó ehhez képest igen visszafogottan foglalkozott a témával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

Beperli Bayer Zsoltot az I. kerület

Beperli Bayer Zsoltot az I. kerület

Valószínűleg a világ legdrágább kulcsa kelt el csütörtökön

Valószínűleg a világ legdrágább kulcsa kelt el csütörtökön