szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kárpáti Márton egyetlen állítást tartott fontosnak cáfolni Szombathy Pál hétfő reggel megjelent interjújából.

Index-botrány
Alig néhány hónap telt el azóta, hogy az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt felállt a szerkesztőség és új hírportál indított Telex néven, máris menesztették a helyükre kinevezett vezetőket az Index éléről. Szűk fél év alatt tehát két fordulatot is megélt Magyarország egyik vezető hírportálja - kövesse velünk az eseményeket cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az Index egykori dolgozója és a Telex jelenlegi újságíró-médiavezetője, Kárpáti Márton Nem úgy volt az, Pali! címet kapott közleményben reagált a 24.hu Szombathy Pállal készült interjújára. Kárpáti az interjúban szereplő állítások nagy részét kommentár nélkül hagyta, csak arra reagált, hogy Szombathy szerint a távozó indexeseknek volt B tervük a közös felmondáskor, és már tudtak a Telexről.

„Ehhez képest az az igazság, hogy a szerkesztőségnek nem volt B terve, a Telex.hu cím bőven a felmondásunk után került hozzánk, a Telexet kiadó cég is később alakult, és a szerkesztőség felmondott tagjainak senki nem mondta, sugallta, jelezte, tanácsolta, javasolta, hogy mondjanak fel. Ennek az ellenkezőjét állítani színtiszta hazugság. A szerkesztőség azért mondott fel, és vállalta a teljes bizonytalanságot, mert át lett verve, mert a több héten át tartó ígérgetéssel és az Index alapelveivel ellentétben Bodolai László kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt. A felmondások előtti napon Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András is azt mondta: ha nem fogadjuk el Szabolcs kirúgását, akkor ők felállnak, mert »az Index ti vagytok«. Hogy utána mi történt, azt ma már mindenki tudja. Nem a pesszimistáknak lett igazuk, hanem nekünk” – olvasható a közleményben.

Szombathy Pál gyakorlatilag a teljes Index felmondása után csak négy hónapig maradt az újság főszerkesztője. A frissen megjelent vele készült interjúban ezt azzal indokolta: elhitte, hogy hagyják majd szabadon dolgozni, és nem tudott arról a kiskapuról, amely szerint a NER-intézőember Vaszily Miklós tulajdonában lévő Indamedia visszavásárolhatja az alapítványi háttérrel működő újságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

Egy epizód után a podcastek negyede megy a levesbe

Egy epizód után a podcastek negyede megy a levesbe