szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ugyanazokat a biztonsági intézkedéseket alkalmazzák majd az írásbeli felvételiken, mint amiket tavasszal az érettségik megtartásakor.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nincs változás a középfokú felvételik menetében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Az írásbeli vizsgákat az eredeti időpontban, "jelenléti formában", azaz személyes részvétel mellett tartják meg.

A koronavírus miatt az érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott biztonsági előírások és járványügyi szabályok mellett vizsgázhatnak majd a diákok.

Az írásbeli felvételiket – a távolságtartás érdekében – az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen tartják meg. A vizsganap január 23-án lesz, de két pótnapot is kijelöltek azoknak, akik betegség vagy karantén miatt nem tudnak ekkor menni. Aki többet szeretne tudni, annak az Oktatási Hivatal honlapját ajánlják, ahol az Emmi szerint "hetek óta" minden részlet olvasható.

Ellenzéki sürgetésre szólalt meg az Emmi

A hírhamisításban élenjáró ellenzék ismét bizonyította, hogy nem erőssége a nyilvános, hiteles forrásokból történő tájékozódás

– jegyezte meg tájékoztatás közben az Emmi. A minisztérium a Demokratikus Koalíció (DK) közleményére válaszolhatott ezzel. A párt közleményét aláíró Arató Gergely néhány órával korábban ezt írta:

Miután a lusta és tehetetlen pánikkormány hetekig bizonytalanságban tartotta a szülőket, a tanárokat és a diákokat az ünnepek utáni tanítási renddel kapcsolatban, egyelőre úgy látszik, hogy a középiskolai felvételik menetére sincsen kidolgozott tervük.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy a járványhelyzet miatt a jelenlegi korlátozó intézkedéseket fenntartják február 1-ig, így a középiskolákban sem indul újra a jelenléti oktatás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla István Élet+Stílus

„A járvány nem tart évekig, de a tanulásom az egész életemre kihatással lesz”

Eddig kiemelkedően népszerűek voltak a brit egyetemek a külföldön továbbtanuló magyar diákok körében, ez azonban gyorsan megváltozhat. 2021-től ugyanis a tandíj akár meg is duplázódhat számukra, miközben a diákhitel lehetősége megszűnt. A koronavírus viszont úgy tűnik, nem tántorítja el a külföldön továbbtanulni vágyó gimnazistákat.

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Egy nap alatt négyen meghaltak egy belga idősotthonban, miután megjelent a koronavírus brit mutációja

Egy nap alatt négyen meghaltak egy belga idősotthonban, miután megjelent a koronavírus brit mutációja