szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kedden újabb vakcinaszállítmány érkezik az országba, köztük a Moderna terméke – hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A kormány február 1-ig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket, így a maszkviselést és a kijárási tilalmat is – emlékeztettek az operatív törzs hétfői, minden korábbinál rövidebb tájékoztatóján.

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt ezúttal összesen 610 személy ellen intézkedtek a hétvégén. A kijárási tilalmat 1353-an szegték meg az országban.

Beszámolt arról is, hogy két esetben döntöttek vendéglátóhely, illetve üzlet ideiglenes bezárásáról. Az egyik esetben Somogy megyében intézkedtek a rendőrök, itt egy büfét zárattak be hét napra. Budapesten pedig egy 13. kerületi lakásba kellett kivonulniuk, miután a szomszédos lakók arról tettek bejelentést, hogy a lakásban túl hangos a zene.

A rendőrök 20 embert találtak a házibuli helyszínén.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője azt mondta: kedden két újabb vakcinaszállítmány érkezik az országba. Az egyik a 39 ezer ember oltására elegendő Pfizer-BioNTech vakcina, a másik pedig a Moderna 3600 embernek elég oltóanyaga. Ezeket ugyanúgy egészségügyi dolgozóknak, illetve idősotthonok lakóinak fogják beadni.

Galgóczi hangsúlyozta, hogy az oltások eddig komolyabb mellékhatások nélkül zajlottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát

Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát