Menczer szerint Európa Kínában áll sorban vakcináért

Menczer szerint Európa Kínában áll sorban vakcináért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar bejelentés után jelentkezett be a többi ország a kínai gyártónál.

Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban a vakcináért - mondta Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára a Facebook-oldalán közzétett videóban. Menczer szerint  miután csütörtökön nyilvánosságra került, a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat Kínával, néhány órán belül 14 európai ország jelentkezett a kínai gyártónál.

Az államtitkár szerint a külügyminisztériumban is "égtek a vonalak", európai politikusok kérdezték, "mi ez", és miért nem tudnak róla.

Menczer Tamás beszámolója szerint a karácsonyi napokban szervezték meg a magyar orvosok kiutazását. Ők az érkezést követően megkezdték a kéthetes karanténjukat a kínai szabályoknak megfelelően. A karantén időszaka alatt dokumentumokat elemeztek és videokonferenciákon vettek részt, majd a karantén lejártával megkezdték a helyszíni vizsgálatot. Szombaton pedig egyikük úgy nyilatkozott: mindent meg tudtak nézni Kínában, amit meg akartak nézni, és elégedettek az eredménnyel. "Majd meghozzák a döntésüket, akármi is lesz az, én nekik hiszek" - fogalmazott az államtitkár.

 

A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

A Sinoparm oltóanyagából érkezhet több mint egy millió adag Magyarországra.

Hozzászólások