szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kórházban 4218 koronavírusos beteget ápolnak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szerdára 976-tal, 354 252-re emelkedett azok száma, akiknek a szervezetében a járvány kezdete óta kimutatták az új koronavírust (SARS-CoV-2) Magyarországon – olvasható a járványügyi tájékoztató honlapon.

A koronavírus okozta Covid–19 betegségben elhunytak száma 95-tel emelkedett az előző adatközlés óta, így

a járványnak már 11 615 halálos áldozata van.

Gyógyultnak kedden 1317 embert nyilvánítottak, így a számuk 233 232-re emelkedett. Az ismert aktív fertőzötteké 436-tal lett kevesebb, így jelenleg 109 405-en vannak.

Kórházban 4218 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 294-en vannak lélegeztetőgépen. Az előző napon még arról adtak hírt, hogy 4445 ember szorul kórházi kezelésre, és 309 gépi lélegeztetésre.

Az elmúlt napon 16 005 koronavírustesztet végeztek el – összesen 2 984 748-at –, amelyek 6,09 százaléka lett pozitív. Ez az arány már megközelíti az 5 százalékos küszöböt, amelyről az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt mondja: még pontos képet ad a járvány terjedéséről.

A koronavirus.gov.hu-n az is olvasható, hogy az eddig Magyarországra érkezett vakcinákat szerdára gyakorlatilag felhasználták, eddig 130 318-an kaptak oltást, 2939-nek pedig már a második adagot is beadták. Az eddig beoltottak többsége az egészségügyben és idősotthonokban dolgozik, valamit utóbbiak lakója.

Az oltásért már 1 millió 755 ezren regisztráltak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint.

Összeszedték a pécsi virológusok, mit lehet tudni a kínai vakcináról, amelyből a kormány rendelt

Azt írták, hogy amennyiben a hármas tesztfázisban is megmarad a vakcina kedvező profilja, és az uniós, illetve a hazai szakhatóság is jóváhagyja és engedélyezi, beadatnák maguknak a Sinopharm védőoltását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Karikó Katalin kutatótársával együtt fejlesztette ki a legígéretesebb koronavírus-vakcinák alapját. Élete összefonódott a Tisza-parti várossal.

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette

9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette