szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Roberto Saviano is megemlékezett a Klubrádió elhallgattatásáról.

A Gomorra és a Zéró zéró zéró című könyvei, és az ezekből forgatott filmek és sorozatok révén világhírűvé vált olasz író-újságíró, Roberto Saviano, aki jelenleg a Corriere della Sera munkatársa, a közösségi oldalain tett közzé bejegyzést a magyar ellenzéki rádió frekvenciájának elvételéről. A poszhoz egy képet mellékelt Orbán fotójával, amelyen épp megmarkolni igyekszik a Klubrádió emblémáját, mellette "A Klubrádióra tett szájkosárral Orbán végérvényesen elhallgattatja a szólásszabadságot" felirat olvasható.

Saviano beidézi Orbán híressé vált szavait, amelyeket az Európai Parlamentben mondott 2018-ban: "Mi soha sem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk", és amelyek most szerinte visszaütnek. Bejegyzése szerint a Klubrádiót olyan nevetséges indokokra hivatkozva hallgattatják el, mint hogy nem jelezték időben, mennyi magyar zenét sugároznak. Azt írja, hogy mindez olyan pillanatban történik, amikor egy évvel a parlamenti választások előtt az ellenzék közös listája jobban áll, mint a kormánypárt.

Az újságíró szerint az Európai Bizottság kérése, hogy a kormány biztosítsa a Klubrádiónak a további működését, semmit nem fog érni, szerinte az egyetlen megoldás, ha az Európai Unió súlyos szankciókat alkalmaz és olyan szilárd álláspontot vesz fel Orbánnal szemben, amely az ország gazdasági összeomlásához vezet.

Szabályszerű kivégzés történt, amellyel Orbán elhallgattatja az utolsó, számára kényelmetlen hangot, vele a szólásszabadságot és a média szabadságát - írja Roberto Saviano.

Beszámolónk itt olvasható a Klubrádió sugárzásának lekapcsolásáról és az internetes adás elindításáról:

Várakozás feletti hallgatottság, rejtélyes kalózkodás - így indult neten a Klubrádió

Biztató hallgatottsággal startolt el hétfőn a Klubrádió, amely mostantól kizárólag a világhálón fogható: 16 ezren kattintottak valamelyik webes csatornán az analóg frekvenciáját elvesztő adó első reggeli műsorára. A hvg.hu ott volt az adó stúdiójában az első órákban, láttuk, ahogy a kollégák kapkodják a telefonokat, mert sok hallgató egyelőre nem tudott megküzdeni a digitális átállással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

A kínai járványügy vezetője most már azt mondja, nem úgy értette, amit a kínai vakcinák hatékonyságáról mondott

Tízezer tesztet oszt szét a diákok és pedagógusok szűrésére a főváros

Tízezer tesztet oszt szét a diákok és pedagógusok szűrésére a főváros

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát