A közösségi oldalán szereplő kép buktatta le a 26 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét

A közösségi oldalán szereplő kép buktatta le a 26 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi még 1994-ben késelt halálra egy embert, 24 évig nem bukkantak a nyomára.

Négy év börtönbüntetésre ítélte és öt évre kiutasította Magyarországról a bíróság azt a férfit, aki ellen egy 26 évvel ezelőtti emberölés miatt emeltek vádat – közölte a Fővárosi Törvényszék. A közlemény szerint a férfit csak 2019-ben fogták el, miután egy közösségi oldalra feltöltött fényképe alapján a hatóság látókörébe került.

Az ítélet szerint a férfi 1994. december 25-ről 26-ra virradó éjszaka előbb egy étteremben, majd egy XVI. kerületi bárban szórakozott, ittas állapotban több vendéggel kötekedett, illetve szóváltásba keveredett egy férfival, akivel dulakodni kezdtek. Amikor a vendégek megpróbálták őket szétválasztani, a férfi elővett egy 12 centis pengéjű kést, és háromszor mellkason szúrta a vele dulakodó vendéget, aki a helyszínen életét vesztette.

A bíróság a büntetés kiszabásakor az elkövetés idején érvényes büntető törvénykönyvet alkalmazta. Enyhítő körülmény volt a férfi büntetlen előélete, rossz egészségügyi állapota, valamint az, hogy két kiskorú gyermekről gondoskodik. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy férfi a gyilkosság elkövetésekor ittas volt.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség, a vádlott és annak védője is fellebbezést jelentettek be.

Hozzászólások