A csengeri örökösnő cáfolta az ügyészség szerint, hogy pénzt adott volna Kósának

A csengeri örökösnő cáfolta az ügyészség szerint, hogy pénzt adott volna Kósának

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Legfőbb Ügyészség részéről Lajtár István a DK-s Bősz Anett kérdésére válaszolva utasította el a szerinte politikailag motivált feltevéseket arról, hogy szakszerűtlenül jártak volna el.

“Az ügyészség visszautasítja azokat a politikailag motivált feltételezéseket, hogy törvénysértően vagy szakszerűtlenül járt volna vagy járna el a csengeri örökösnő és Kósa Lajos ügyében” - mondta Lajtár István, a legfőbb ügyész helyettese a a Parlament hétfői ülésnapján a DK-s Bősz Anett kérdésére. Lajtár elmondta, Kósa Lajost tanúként hallgatták meg a nyomozás során, és azt a kft.-t is vizsgálták, amiről később maga a vádlott cáfolta, hogy onnan pénzeket továbbítottak volna egy “miniszteri rangban lévő barátnak.”

“Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást. A nyomozás közben a történeti tényállás egészét vizsgálták” - mondta Lajtár, majd hozzátette, Bősz Anett állításával szemben tanúként már meghallgatták Kósát, miután fény derült rá, hogy megtévesztette a nő.

A legfőbb ügyész helyettese szerint a vád tárgyát képező csalássorozatba teljesen beleillik Kósa története is, a csengeri örökösnő későbbi vallomásaiban, így a saját kezűleg írt vallomásaiban maga is cáfolta azt, hogy a kft.-től kapott pénzt más személynek vagy más személy megbízottjának adta tovább, és csupán ezen személy kérésére ismerte el utólag a tartozást.

A nyomozást befejezése után az ügyben a Mátészalkai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot, a Mátészalkai Járásbírósághoz. Az ügy bírósági szakaszban van. A bizonyítási cselekményekről és büntetőjogi felelősség kérdéséről a bíróság fog dönteni - mondta Lajtár.

A hvg360 korábban arról írt, hogy a csengeri örökösnő egy kézzel írt vallomásában korábban összefüggésbe hozta Kósát az egyik olyan ügylettel, ami a vádiratban is szerepelt. Ebben a vallomásában azt állította: egy Kiskun Tender Kft. nevű cég az ő bankszámlájára utalt pénzt, de azt valójában a család egy “miniszteri pozícióban lévő barátjának” szánták. Az állítólagos örökösnő ezt azzal indokolta, hogy barátja kérte meg erre a szívességre, mondván neki tartoznak, és hadd jöjjön a pénz a nő bankszámlájára, mert az övére nem mehet a munkája miatt. Azt mondta, abban állapodtak meg, hogy az embere majd alkalmanként a pénzért jön vagy személyesen veszi át.

Kósa vasárnap este közleményben tagadta a róla megjelent állításokat.

Hozzászólások