szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A helyi Dózsa György Általános Iskolában pedig digitálisra áll át az oktatás.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hétfőn 22 fertőzöttet és 6 kontaktszemélyt helyezett karanténba a kormányhivatal Balassagyarmaton – közölte Facebook-oldalán Csach Gábor polgármester. Mint írta,

a fertőzés továbbra is lendületben van, a kórházban emelkedik a betegszám”.

Bejegyzésében arról is ír a városvezető, hogy az Oktatási Hivataltól (OH) kapott tájékoztató alapján március 2-től 16-ig bezárják a balassagyarmati óvodákat. “Természetesen ügyeletet minden óvodában biztosítunk, de szerdától csak azok hozhatják ügyeletbe a gyermeküket, akinél minden gondviselő munkáltatói igazolással bizonyítja, hogy dolgozik” – írta a polgármester.

A Dózsa György Általános Iskola ugyancsak bezár, itt március 2-től digitális oktatásra állnak át március 16-ig. Csach Gábor szerint a városi bölcsőde is bezár, ugyanakkor itt is tartanak majd ügyeletet, “de szintén csak annak a gyermeknek, akinek minden gondviselője munkáltatói igazolással bizonyítja, hogy dolgozik”.

A polgármester azt kérte a balassagyarmati pedagógusoktól, hogy “ne érje semmilyen retorzió” azokat a gyermekeket, akik "szülői féltés" miatt hiányoznak a város többi iskolájából, illetve, hogy ne riogassák őket “a hiányzások jogszabályi számaival”, ez ugyanis “békeidőben a “lógósokra" lett kitalálva, nem a jelenlegi járványhelyzetre”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Odaveszett a fagy miatt a kajszitermés nagy része

Odaveszett a fagy miatt a kajszitermés nagy része

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni