szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ferenci Tamás biostatisztikus szerint az oltások kedvező hatásai április elején érződhetnek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Március végén tetőzhet a harmadik hullám leghamarabb – mondta Ferenci Tamás biostatisztikus az RTL Híradónak. Ferenci úgy gondolja, hogy a brit variáns terjed, mert másfélszer fertőzőbb, mint az eredti vírus és néhány hét alatt meghatározóvá tud válni.

A szakember szerint az oltások kedvező hatása csak április elején érződhet leghamarabb. Így szerencsés esetben a járványhullám második felét már le lehet vele vágni.

Szerdán az Operatív Törzs arról számolt be, hogy 4211 új fertőzöttet regisztráltak és 136 fővel nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma. Ennyire sok áldozata egy nap alatt utoljára 2020. december 29-én volt a járványnak.

A kórházban lévők száma február eleje óta szinte folyamatosan nő, most 296 fővel nőtt, 6367-re. Utoljára ennél többen 2020. december 23-án voltak kórházban, a második hullám enyhülésekor. Lélegeztetőgépen 622-en vannak, 41-gyel többen, mint egy napja.

136 újabb áldozata van a koronavírusnak

Ebben az évben még egy napon sem jelentettek annyi koronavírusos elhunytat, mint most. A kórházban kezelt és a lélegeztetőgépen lévő betegek száma egy hét alatt a másfélszeresére nőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Addig bosszantotta a teknős az oroszlánokat, hogy azok inkább leléptek

Videó: Addig bosszantotta a teknős az oroszlánokat, hogy azok inkább leléptek

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Pénteken újraindulhat a forgalom az újfehértói vonatbaleset helyszínén

Pénteken újraindulhat a forgalom az újfehértói vonatbaleset helyszínén