szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elvárják továbbá azt is, hogy valóban rendszeresen szűrjék őket a koronavírusra.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Soron kívüli oltást és tömeges tesztelést akarnak a bölcsődei dolgozók – derül ki a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) közleményéből, amelyet Orbán Viktor bejelentésére válaszul adott ki a szervezet elnöke. Orbán Viktor azt mondta, a bölcsődékben annyira alacsony a fertőzöttség, hogy azokat, amíg tudják, nyitva tartják.

A BDDSZ elnöke, Szűcs Viktória azzal érvelt, a 3 év alatti korosztályt nem tesztelik, pedig a gyerekek is hordozhatják a vírust, és meg is betegedhetnek.

Az Európai Bizottság az oltásokkal kapcsolatos ajánlásában az elsőbbséget élvező csoportba tartozók közé sorolta azokat, akiknek a munkájuk miatt nincs lehetőségük a fizikai távolságtartásra – áll a közleményben –, és a bölcsődei dolgozók is ebbe a kategóriába tartoznak. A munkájukat nem a gyerekektől számított 1,5 méteres távolságból végzik, a fizikai távolságtartás szóba sem jöhet.

ORSZÁGOS SAJTÓKÖZLEMÉY SORON KÍVÜLI VÉDŐOLTÁST A BÖLCSŐDEI DOLGOZÓKNAK! Figyelemmel a 2021. március 8-től életbelépő...

Posted by Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete on Friday, March 5, 2021

Amikor nyilvánossá vált a kormány oltási terve, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is követelte, hogy a pedagógusok is kiemelt csoportként szerepeljenek a tervben. Eredményt nem értek el, nem sokkal később pedig Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős államtitkára a kormány vakcinaregisztrációjára hivatkozva arról beszélt, a tanárok közül kevesen regisztráltak oltásra, amit a napokban saját felmérésével cáfolt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Orbán: A bölcsődék nyitva maradnak még, a virágboltok csak keddtől zárnak

Orbán Viktor szerint nem volt más választásuk, mint a szabályok szigorítása, ugyanis a járványügyi szakemberek egybehangzóan állították a kormánynak, tragédia lesz, ha nem lépünk - mondta a reggeli interjújában a Kossuth rádió ban. Elmondása szerint március 15. után tervezik meg a nyitást húsvét körülre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára

LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára

Elkezdték szállítani a Johnson & Johnson vakcináját az EU országaiba

Elkezdték szállítani a Johnson & Johnson vakcináját az EU országaiba

A kormánynak tanácsokat adó epidemiológus szerint a tanároknak maszkban kellene tanítaniuk, amíg nem telik el két hét a második oltásuk után

A kormánynak tanácsokat adó epidemiológus szerint a tanároknak maszkban kellene tanítaniuk, amíg nem telik el két hét a második oltásuk után