szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre a toborzásuk sem állt le.

A járványhelyzetben sem maradtak feladat nélkül az iskolaőrök – írta a Magyar Nemzet hétfőn.

A kormányközeli lap a rendőrségtől kapott információk alapján azt írja, hogy az iskolaőrök zöme az online oktatás idején is bejár dolgozni. A napilap szerint már a digitális átállás őszi elrendelésekor körbekérdezték az igazgatókat, hogy azok továbbra is igényt tartanak-e az iskolaőrök napi szintű szolgálatára. Mint kiderült, az iskolák többségében kérték, hogy maradjanak az iskolaőrök, mert a kiscsoportos konzultációk vagy a szakmai gyakorlatok zavartalan megtartását így látják biztosítottnak.

Az iskolaőrök nem viselhetnek testékszert, és nem nyilatkozhatnak a sajtónak

Kijött az új Magyar Közlöny, benne az iskolaőrökre vonatkozó szabályokkal.

De azokat sem bocsátották el, akikre helyben nem volt szükség: őket úgynevezett társ­iskolaőrként alkalmazzák egy másik intézményben, illetve vannak néhányan, akik ideiglenesen a helyi rendőrkapitányságon kaptak “bűnmegelőzési feladatokat”. A lap szerint az iskolaőrök átvezénylése csak a digitális tanrend fenntartásáig tart. Vagyis: ha a tantermi oktatás visszaáll, akkor mindenkit visszahelyeznek az eredeti szolgálati helyére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) válaszában azt is megosztotta, hogy az iskolaőrség állománya még mindig nincs teljesen feltöltve, a legnagyobb létszámhiány Budapesten és Pest megyében mutatkozik. A feladatellátás zavartalanságának biztosítása érdekében ezért országos szinten folyamatos a toborzás és az iskolaőri hivatás népszerűsítése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára

LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára