szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyilkosság után közös gyerekük felügyeleti jogát is megszerezte volna a vád szerint. Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyészség.

Egy 15 évvel ezelőtti gyilkosság miatt emeltek vádat egy férfi ellen – közölte a Fővárosi Főügyészség. A gyilkosság Szentesen történt, 2006-ban. A vádirat szerint a most 57 éves D. Lajos és áldozata a 2000-es évek elején ismerkedett meg egymással. Később élettársak lettek, közös gyerekük is született.

A nő 2006 elején hagyta el a férfit. Eközben félt tőle, illetve attól, hogyan reagál erre, és az ügyészségi közlemény alapján nem is alaptalanul. A férfi ugyanis látszólag ugyan elfogadta, hogy elhagyják, de a vád szerint valójában

elhatározta, hogy megöli a nőt, egyúttal pedig a közös gyerekük felügyeleti jogát is megszerzi magának.

Egy júliusi napon, a gyerek láthatásának előestéjén indult el, hogy meggyilkolja a nőt, aki egyedül volt lakásában gyerekükkel és egy kutyával. A vád szerint a férfi a kutyát megmérgezte, majd a nőt ismeretlen helyre vitte, ahol végzett vele, testét pedig a Tiszába dobta. Az ekkor kétéves gyereket a lakásban hagyta. Elvitte viszont a nő biciklijét is, hogy úgy tűnjön, maga ment el valahová.

Reggel, az aznap esedékes láthatásra hivatkozva jelent meg aztán a férfi az áldozat szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni a nőt. Édesapja a nő eltűnését még aznap bejelentette a rendőrségen.

A holttestet 2007 nyarán megtalálta egy horgász, akkor azonban nem tudták azonosítani. Erre végül 2020-ban került sor.

A férfit európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el, majd az osztrák hatóságok közreműködésével tavaly júliusban szállították Magyarországra, ahol gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszékre. Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dorosz Dávid: Orbán Mohácsot hozott – közösen változást fogunk

Dorosz Dávid: Orbán Mohácsot hozott – közösen változást fogunk

Megérné-e pénzt osztani annak, aki beoltatja magát?

Megérné-e pénzt osztani annak, aki beoltatja magát?

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt