szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapest főpolgármestere levélben ajánlotta fel a főváros közterületeit a tömeges oltáshoz, de a kormány nem élt a lehetőséggel, Gulyás helyettese pedig kétoldalnyi sikerpropaganda mellett szidta az ellenzéket. Karácsony nem érti, mi ez a kivagyiság.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A kormány nem tart igényt a fővárosi oltópontokra – írta csütörtökön a Facebookon Karácsony Gergely. A főpolgármester és Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke egy héttel korábban írt levelet Orbán Viktornak, amiben felajánlották a budapesti kerületek segítségét.

Ebben azt írták, “a kerületi önkormányzatok készek és képesek bekapcsolódni az oltási terv végrehajtásába”, majd felajánlották a főváros és a kerületek közterületeit is. Erre csütörtökön kaptak választ.

A Miniszterelnökség miniszterhelyettese válaszában idézi a nagymamáját, továbbá Ronald Reagant, vagy két oldalnyi sikerpropaganda mellett szidja az ellenzéket, nyilván ez valamiféle kötelező reggeli gyakorlat a Fideszben, mindenesetre a lényeget illetően azt írja: nem kellenek a fővárosi oltópontok, mert a kormány olyan szuper, hogy attól elalél a fél világ. Aha. Látjuk”

– írta a politikus.

Karácsony hozzátette, nem érti, “mire ez a fennhéjázó kivagyiság, amikor élet-halál kérdésről van szó”, majd felhozta Szombathely példáját, ahol épp ma jelentették be, hogy az önkormányzat a kormányhivatallal egyeztetve tömeges oltópontokat hoz létre, az önkormányzat alkalmazottjai pedig segítenek a háziorvosoknak az adminisztrációban.

Megkaptuk a választ Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével együtt arra a levelünkre,...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. március 11., csütörtök

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!