szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főügyészség szerint Stummer közlése a szabad képviselői szólás körébe esik, de amúgy semmi titkosat nem mondott el.

Elutasította Tényi István főfeljelentő feljelentését a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Stummer Jánossal szemben – írja a 24.hu. A jobbikos politikust azért jelentették fel, mert nyilvánosságra hozta a Puskás Arénánál tervezett VIP-aluljáró tervét, de a Puskás Aréna a bejelentés után válaszul közzétette a terveket, később a Miniszterelnökség is megerősítette, hogy az alagút építése, a beruházás ténye nem minősített adat.

A KNYF arra is kitér a határozatban, hogy Stummer, aki a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, a tudomására jutott adatokat elferdítve tette közzé, mintha az 50 méter hosszú közlekedési aluljáró a miniszterelnök személyes céljait szolgálná. A 190 milliárd forintért megépített létesítményhez utólag hozzárendelt aluljáró ugyanis szerintük a rendezvényekre érkező védett személyek biztonságosabb szállítását tenné lehetővé, ilyenek lehetnek például az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságra érkező francia vagy portugál politikusok. A főügyészség azt is megállapította viszont, hogy Stummer ezen közlése a szabad képviselői szólás körébe esik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Állítólagos titkosított tervet fedett fel a jobbikos Stummer János, Orbánt is belekeverte

Orbán Viktorról és egy állítólagos titkos fejlesztésről szóló leleplezéssel állt elő egy Facebook-videóban Stummer János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke. Ha igaz, amit állít, akkor a videóval államtitkot sértett, ami miatt büntetőeljárás indulhat ellene és borítékolható, hogy a testület éléről is távoznia kell. Mivel a képviselő szerint a beruházást titkosították, annak részleteit a hvg.hu sem hozhatja nyilvánosságra.