szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Havasi Bertalantól lehet tudni, hogy vasárnap másodszor is beoltották a kormányfőt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Sárkány ellen sárkányfű – kedélyeskedett Orbán Viktor miniszterelnök, amikor Facebook-oldalának tanúsága szerint először beoltották a Sinopharm vakcinájával. Az orvos, aki beoltotta, akkor arról beszélt, hogy a legjobb vakcina az, amit már megkapott valaki, majd a kormányfő a nézőkhöz fordulva így szólt: Láthatják, kutya bajom, önök se féljenek.

Ilyen előzmények után lehett arra számítani, hogy Orbán a második oltásáról is hírt ad majd valamilyen formában. Nem így történt, és ha a 24.hu nem kérdez rá sajtófőnökénél, akkor még az is kétségesnek tűnhetne, vajon volt-e második oltás. Havasi Bertalan viszont eloszlatta ezeket a kétségeket, amikor azt válaszolta a lapnak:

Orbán időben megkapta a második adag kínai vakcinát is.

Mivel a kínai oltóanyag második dózisát 28 nap elteltével adják be, ez nála március 28-án, vasárnap volt esedékes.

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

A Süsüből idézett a miniszterelnök, majd oltás után referált, hogy kutya baja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Huawei még idén több mint 300 millió készülékre tenné elérhetővé új operációs rendszerét

A Huawei még idén több mint 300 millió készülékre tenné elérhetővé új operációs rendszerét

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

Kómában van az örkényi férfi, aki a vasúti sínekre hajtott Dabason

Kómában van az örkényi férfi, aki a vasúti sínekre hajtott Dabason