szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyájimmunitáshoz ez azonban még kevés lesz.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Becslések szerint akár április végére megkaphatja minden regisztrált az első oltást Magyarországon. Már most is több oltóanyag van az országban, mint amennyien eddig regisztráltak, előfordulhat az is, hogy lesz bőven vakcina, de nem lesz kit oltani vele. Így nem alakul ki a nyájimmunitás sem - derül ki az RTL Klub Híradójából.

Boldogkői Zsolt, molekuláris biológus szerint a brit mutáns gyors terjedése miatt 80 százalékos átoltottság kellene. A KSH március végi felmérése szerint a megkérdezettek 55,6 százaléka be akarja oltatni magát, 19 százalék pedig talánnal válaszolt. Ez azonban még mindig nem lenne elég a virológus szerinti nyájimmunitás eléréséhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Hat prostituált megtámadásával gyanúsít a rendőrség egy külföldi férfit

Hat prostituált megtámadásával gyanúsít a rendőrség egy külföldi férfit

Ceglédi: Egy halott csecsemőről

Ceglédi: Egy halott csecsemőről