"Nagyon elszoktam a számonkéréstől" – diákok vallanak az érettségiről (videó)

"Nagyon elszoktam a számonkéréstől" – diákok vallanak az érettségiről (videó)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Ballai Vince - Ká Zoltán
Tetszett a cikk?

Az érettségi évének stressze a szokásos volt, de a feloldást jelentő események hiányoztak. Elszoktak a személyes számonkéréstől, ezért volt, aki emiatt is izgult a magyarérettségi előtt a budapesti Radnóti Miklós Gimnázium végzősei közül. Kijőve már oldottabb hangulatban értékelték a távoktatásos felkészülés kihívásait, és persze a feladatok nehézségét. Videóriport.

Hétfőn a magyar írásbelikkel kezdődött a 2021-es érettségi. A járványhelyzet miatt a utóbbi másfél tanévet jórészt távoktatásban töltő 111 ezer diák tavalyhoz hasonlóan fokozott biztonsági intézkedések közepette vizsgázott, és ugyanazt a könnyítést kapták: nem kell szóbelizniük.

A Radnóti Miklós Gimnázium előtt beszélgettünk diákokkal arról, milyen volt számukra az elmúlt pár hónap, hogyan tudtak szinte csak távoktatásban felkészülni a vizsgára. Volt, akit az aggasztott, hogy már elszokott a személyes számonkéréstől, másnak a folyamatos internet előtt ülés jelentette csábítást volt nehéz kezelnie a távoktatás alatt. Beszéltünk olyannal is, aki könnyebben vette a távoktatást, mert otthon jobban tudott koncentrálni, másnak viszont hiányzott, hogy az órákon ragadjon rá a tudás, ezért magát volt kénytelen tanítani. Azért többnyire magabiztosan vágtak bele a magyarérettségibe, igaz a többség inkább a történelemtől tart.

Arról, hogy mi volt a feladat a hétfői magyarérettségin – amit egy tanár az utóbbi évek legszebb feladatsorának nevezett –, és ennek milyen lehetséges megoldásai voltak, itt találja. Az érettségivel kapcsolatos legfrissebb információkat a hvg.hu oktatási szakportálján, az Eduline-on olvashatja el:

Az eduline.hu Érettségi-felvételi rovata

Az eduline.hu Érettségi-felvételi rovata, a legfrissebb hírekkel, eseményekkel, elemzésekkel, háttéranyagokkal.

Hozzászólások