szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester válaszolt azokra a vádakra, hogy nem beszél angolul.

Készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül

– írja Karácsony Gergely a Facebookon.

Karácsony angoltudása azután került előtérbe, hogy az Economistnak azt mondta a róla készült portréban, amikor az Orbán Viktor és közte levő különbségeket taglalták, hogy „Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”. Később ezért elnézést kért, de a Fidesz több tagja is számonkérte a főpolgármestert a megjegyzésért, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára más szempontból is nézte az interjút: szerintük az is különbség, hogy Karácsony nem beszél angolul, míg a kormányfő igen.

A főpolgármester a posztjában most azt írja, hogy dolgozik az angoltudásán folyamatosan, azonban a miniszterelnök újsütetű kínaiját és oroszát nem tervezi behozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!