szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kósa Lajos szerint a főpolgármester lenézi azokat, akik nem úgy néznek ki, ahogy ő. Fürjes Balázs és Dömötör Csaba az ellenzéki politikus angoltudását firtatja.

A Fidesz össztüzet zúdított Karácsony Gergely főpolgármesterre, miután az Economistnak azt mondta a róla készült portréban, amikor  az Orbán Viktor és közte levő különbségeket taglalták, hogy „Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”.

Karácsony is érezte, hogy a testi jellemzőkön való viccelődés visszás lehet, ezért Facebookon péntek délelőtt bocsánatot kért: „rossz vicc volt, nem kellett volna” – írta.

Karácsony lekövérezte Orbánt, aztán bocsánatot kért

Portrét írt a főpolgármesterről az Economist, amelyben elemzi Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti esélyeit és népszerűségének okát is.

A szellem azonban addigra már kiszabadult a palackból és a Fidesz támadásba lendült. Tállai András országgyűlési képviselő egy diagrammal reagált Karácsony kijelentésére, amelyen szerinte az univerzum legmagasabb emlősei találhatóak. Közülük a főpolgármester a legmagasabb, megelőzve a szarvasokat és a zsiráfokat:

Kósa Lajos, egy olyan képpel válaszolt, amelyen az olvasható: Karácsony Gergely lenézi azokat, akik nem úgy néznek ki, ahogy ő.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára egészen más szempontból nézte az interjút: szerintük az is különbség, hogy Karácsony nem beszél angolul, míg a kormányfő igen.

Ez visszatérő vád, 2019-ben Tarlós István volt főpolgármester beszélt arról a Magyar Hírlapnak, hogy Karácsony nem tud helyesen írni, „a hírek szerint nincs nyelvvizsgája”, „nem is beszél angolul”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!