szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az EMMI szerint ők az egészségügyi dolgozókkal történő együttműködésben gondolkodnak.

"Kunetz Zsombornak mint egészségügyben jártas elemzőnek pontosan tisztában kell lennie, hogy a minisztérium szokásos évi körlevelében mindig megkérdezi az egészségügyi vezetőket, hogy a lakosság aktuális egészségügyi helyzetében milyen ellátásra van szükség minőségileg és mennyiségileg egyaránt. Ez soha nem eredményezett kórházbezárást és most sem fog!" - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hozzátéve, hogy ők "a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben az egészségügyi dolgozókkal történő együttműködésben" gondolkodnak, hogy "az intézmények bevonásával a betegek a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljenek".

©

Az ügy előzménye, hogy az Emmi levélben kérte a szakmai kollégiumokat, tegyenek javaslatot arra, hány egészségügyi intézményre lenne szükség, mert az adatra az egészségügyi rendszer átalakításának hosszú távú tervéhez szükség van. Ezt kommentálta úgy Kunetz Zsombor,hogy az EMMI teljesen szétverte az egészségügyi ellátórendszert a jogállási törvénnyel, így kórházakat, rendelőintézeteket kell bezárni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!