szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hat párt szerint az Állami Számvevőszék büntetései miatt van szükség a pénzre.

Adománygyűjtésbe kezd az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt, „hogy az ellenzéki előválasztás átláthatóan, biztonságosan és igazságosan megvalósítható legyen” – tudatta közleményben a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

Az adománygyűjtő kampányban mindegyik párt közös arculattal vesz részt, döntésüket pedig azzal indokolják, hogy az Állami Számvevőszék „sokat vitatott büntetésekkel igyekezett ellehetetleníteni az elmúlt négy évben a munkájukat”.

„A pártok fokozott figyelmet fordítanak az előválasztás adatvédelmi és pártfinanszírozási elemeire, mivel úgy számolnak, hogy az állampárt így próbálja meg majd azt meghiúsítani. A tiltott pártfinanszírozás gyanújának elkerülése céljából ezért a pártok külön számlákon gyűjtik a támogatásokat” – olvasható a közleményben.

Az adománygyűjtés csütörtökön kezdődik, és a miniszterelnök-jelölti választás második fordulójának végéig tart, ami október 23-ig lezajlik.

Aláírták az ellenzéki pártok vezetői a dokumentumot, amely a közös kormányprogramjuk alapja lenne

A Jobbik, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd, az MSZP és a DK vezetői megállapodtak abban, mik lennének a közös kormányzásuk alapjai. A Parlamentben írták alá az ezt bemutató dokumentumot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lengyel Tibor Itthon

Kövér László végre észrevette, hogy a rekordbüntetésekből az ellenzék kovácsol fegyvert

Úgy tűnik, az ellenzék megpróbál politikai tőkét kovácsolni abból, hogy Kövér László parlamenti elnök sorozatban egyre nagyobb összegekre bünteti a parlamenti képviselőiket. A házelnök szigora a legritkább esetben sújt le kormánypárti politikusra, pedig személyeskedő, olykor kocsmai stílusú beszólásból egyik politikai oldalon sincs hiány.