Tetszett a cikk?

A Malév Rt. hétfői rendkívüli közgyűlése megválasztotta a társaság új igazgatósági tagjait, s az újonnan megválasztott testület döntése értelmében a Malév elnök-vezérigazgatója Sándor László, a Fővárosi Vízművek Rt. eddigi vezérigazgatója lett. Váradi József korábbi vezérigazgató az igazgatóság többi tagjával együtt a tulajdonos Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. igazgatóságának javaslata alapján korábban lemondott.

A rendkívüli közgyűlést követően Kamarás Miklós, az ÁPV Rt. vezérigazgatója közölte: a tulajdonosok hat igazgatósági tagot választottak. A hetedik igazgatósági tag jelölését fenntartják a Malév szövetségi rendszerhez történő csatlakozásának idejére, így a hetedik igazgatósági tagot a szövetség jelölheti.
Sándor Lászlón kívül az igazgatóság tagja lett Fehérváry Géza üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, aki Váradi József távozását követően eddig megbízott vezérigazgatóként tevékenykedett.
Csikós Bálint 2002. óta az ÁPV Rt. igazgatóságának tagja, 1997. óta a Tonlor Hungary Pénzügyi és Befektetési Tanácsadó Rt.-nél dolgozik.
Polgár Miklós 1987-től a Pénzügykutató Rt. gazdasági igazgatója, 1991-től pedig a Pénzügykutató Alapítvány kuratóriumi elnöke.
Tátrai Miklós Zoltán 2003. óta a Pénzügyminisztérium politikai államtitkárságának titkárságvezetője, egy évvel korábban a miniszterelnöki kabinet iroda megbízott főosztályvezetője volt.
Költő Magdolna egy évvel korábban, 2002. és 2003. között a Malév Rt. felügyelőbizottságának tagja volt. Korábban a CIB Bankban dolgozott 1990-1994. között ügyvezető igazgatóként, majd ezt követően a Resonátor Kft. pénzügyi és befektetési igazgatója.
Kamarás Miklós hangsúlyozta, hogy az új igazgatóság első feladata a Malév operatív helyzetének áttekintése, illetve a kétéves átalakítási programnak, valamint a légitársaság stratégiájának az elemzése. A Malév Rt.-vel összefüggésben napvilágot látott a vitatott ügyek és szerződések tisztázása érdekében az ÁPV Rt. belső ellenőrzési apparátusának hat tagját bocsátotta a Malév Rt. rendelkezésére, akik várhatóan hat héten belül kidolgozzák az ellenőrzés következtetéseit - közölte az ÁPV Rt. vezérigazgatója. (MTI)
Napok óta nem jelentettek új haláleseteket Spanyolországban, pedig többen is meghaltak egyes tartományokban

Napok óta nem jelentettek új haláleseteket Spanyolországban, pedig többen is meghaltak egyes tartományokban

Még több katonaiskolát akar a kormány

Még több katonaiskolát akar a kormány

Trump kitiltja a kínai légitársaságokat Amerikából

Trump kitiltja a kínai légitársaságokat Amerikából