szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mol Rt. igazgatósága alaptőke-emelésről valamint a társaság felső vezetését érintő személyi változásokról döntött a szeptember 2-án tartott ülésén. Az alaptőke-emelés a vezetői ösztönzést szolgáló átváltoztatható kötvényprogram keretében történt.

A Mol Rt. alaptőkéje – 220 darab kötvény átváltásával – 391,38 millió forinttal emelkedik. Az új alaptőke 108 milliárd 618 millió 776 ezer 578 forint. Az átváltoztatható kötvényprogramról a társaság 2003. szeptember 1-jei rendkívüli közgyűlése határozott. Az értékpapír-alapú ösztönzési rendszer a résztvevő igazgatósági tagok és felső vezetők jövedelmének jelentős részét a Mol részvények tőzsdei árának növekedéséhez köti.

A felsővezetést érintő átszervezés keretében Michel-Marc Delcommune, eddigi pénzügyi igazgató szeptember 2-tól a társaság stratégiai és üzletfejlesztési igazgatói pozícióját tölti be. Ezen a területen az igazgatóság számít a nemzetközi olajiparban szerzett tapasztalatainak felhasználására a Mol-csoport stratégiájának továbbfejlesztésében. A társaság új pénzügyi igazgatója Molnár József lesz, aki jelentős vezetői, pénzügyi és iparági tapasztalatra tett szert a Mol tervezés-kontrolling igazgatójaként, korábban a TVK vezérigazgatójaként, illetve a BorsodChem pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként.

Áldott Zoltán, az eddigi stratégiai és üzletfejlesztési igazgató a kutatás-termelési üzletág vezetését veszi át. A kutatás-termelés üzletág eddigi vezetője, Bokor Csaba távozik a társaságtól. Simola József, a társaság törzskar igazgatója, a humán erőforrás igazgató munkakör ellátására végleges megbízást kapott. A közlemény szerint az átszervezés megteremti annak feltételeit, hogy a Mol Rt. a régió olajiparában megszerzett pozícióit tovább erősítse, illetve a meghirdetett stratégiai céljait gyorsabb ütemben érje el a részvényesi érték maximalizálása érdekében.
Androidos? Titkosítós üzenetküldőt kap a telefonjára

Androidos? Titkosítós üzenetküldőt kap a telefonjára

Egymilliárd euró támogatást adnak a járvány miatt az osztrák önkormányzatoknak

Egymilliárd euró támogatást adnak a járvány miatt az osztrák önkormányzatoknak

Bonthatják a Radetzky-laktanyát, nemzetgazdasági szempontból is kiemelt lehet a beruházás

Bonthatják a Radetzky-laktanyát, nemzetgazdasági szempontból is kiemelt lehet a beruházás