Távmunkaházat adtak át Örkényben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 200 négyzetméteres távmunkaházban négy teremben 22 számítógépes munkahelyet alakítottak ki az ide távmunkát telepítő cégeknek.

A létesítmény teljes infrastruktúrát, szakképzett munkaerőt kínál. A programhoz Örkény város 20 millió forint értékű ingatlannal, több millió forintos saját erővel járult hozzá, a felújításhoz, a berendezéshez az Európai Uniótól 32 millió forintos, a magyar kormánytól 8,5 millió forintos támogatást nyertek el.

A program részeként százan szerezték meg a számítógépkezelői szakképesítést, nyolcvanan közülük a konkrét távmunka feladatokra felkészítő tanfolyamon vesznek részt. Valamennyien nem kapnak majd munkát a távmunkaházban, de könnyebben vállalhatnak otthoni távmunkát, illetve más távmunka lehetőséget. Jelenleg főként adatrögzítést, adatfeldolgozást, telefonos ügyfélszolgálatot, telefonos értékesítést, adatfelvételt, rendszerfelügyeletet helyeznek ki a cégek távmunkába.

Szakmai tanulmányok szerint egyes munkafolyamatok távmunkába szervezésével - az alacsonyabb bér- és ingatlanköltségek révén - jelentős költségcsökkenés érhető el. A bérköltségek 30 százalékkal, az ingatlanköltségek mintegy 50 százalékkal alacsonyabbak vidéken, mint egy nagyvárosban.