szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Harmadik helyezést ért el magyar egyetemisták csapata a hatvan ország diákjai részvételével megrendezett nemzetközi számítástechnikai versenyen, mely a héten ért véget Párizsban. Az algoritmusok kategóriában.

A Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem négy hallgatóját az ausztrál és a szlovák csapat előzte meg az Imagine Cup elnevezésű diákvetélkedő szoftverfejlesztési kategóriájának hatos döntőjében.

A világ műszaki egyetemistáinak legnagyobb megmérettetésén, melyen eredetileg összesen 200 ezren indultak, már a döntő előtt kiestek mások mellett az amerikai, német, francia és orosz diákok is.

A magyar diákok a mezőgazdasági és házkörüli célra felhasznált öntözővíz mennyiségének minimalizálására fejlesztett ki programot, melyben folyamatosan ellenőrzik a talaj nedvességtartalmát. A hallgatók által kidolgozott új módszerrel 15-50 százalékkal csökkenthető a szükséges vízmennyiség.

MTI Karrier

Pánik és félremagyarázások: összevonják a reáltárgyakat

Teljes félreértés vagy teljes félremagyarázás, hogy a természettudományi tárgyak eltűnnének a magyar oktatásból - reagált Hiller István egy napilap hétfői számában megjelent cikkre, miszerint ősztől ezer intézményben összevontan tanítják a biológiát, a fizikát és a kémiát.

Karrier

Miért éri meg külföldön tanulni?

Egyre divatosabbá válik a magyar diákok körében (is) a külföldi munkavállalás, illetve az ösztöndíj vagy más iskolai támogatás által nyújtott külföldi tanulási lehetőség. A fiatalok számos ok miatt dönthetnek a kiutazás mellett. De vajon milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a diákok külföldön tett látogatása?

MTI Karrier

Még egy hétig lehet módosítani a felsőoktatási jelentkezéseket

Még egy hétig van lehetőségük a felvételizőknek, hogy változtassanak a jelentkezési sorrendjükön, illetve szintén július 10-e a határideje a még hiányzó dokumentumok beküldésének, feltöltésének - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. munkatársa.

MTI Itthon

A magyar diákok külföldön tanulnának

A középiskolás diákok mintegy háromnegyedét foglalkoztatja a pár hónapos külföldi tanulás lehetősége, a tanulók leginkább Nagy-Britanniát választanák úti célul - tartalmazza a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) felmérése.

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna