szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bármikor tarthatnak egy rövid figyelmeztető sztrájkot a BKV buszos szakszervezetei - közölte Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője az újabb sikertelen bértárgyalás után.

Miután múlt csütörtökön közzétették sztrájkfelhívásukat és ezzel egy időben egyhetes kollektív munkaügyi vitát is kezdeményeztek - a törvények értelmében -, ez idő alatt bármikor lehet egy maximum kétórás figyelmeztető sztrájkot tartani - mondta Nemes Gábor, hangsúlyozva, ezt nem kell előre bejelenteni.

A hétfői tárgyaláson sem történt előrelépés az idei béremelésről folytatott tárgyaláson. A munkáltató továbbra is ragaszkodik az idei 3, míg a buszos szakszervezetek a 8 százalékos béremeléshez - tette hozzá a szóvivő. Nemes Gábor elmondta: kevés annak az esélye, hogy ezen a héten sztrájkba lépjenek követeléseik elérése érdekében.
 
A  hétfői tárgyaláson a kötöttpályás (HÉV, metró, villamos) szakszervezetek is kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a munkáltatónál, ami azt jelenti, hogy a cég vezetőségének tárgyalási kötelezettsége van egyhetes időtartamra - mondta Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke. A kötöttpályás szakszervezetek a buszosokkal szemben 7,5 százalékot követelnek idei bérfejlesztésként.

MTI Karrier

Sztrájkot hirdetett tizenegy BKV-s szakszervezet

Sztrájkot hirdetett tizenegy BKV-s szakszervezet, miután a csütörtöki bértárgyaláson sem született megállapodás az érdekképviseletek és a cég vezetősége között a bérfejlesztésről.

MTI Karrier

BKV-bértárgyalás: nincs megegyezés

Továbbra sem sikerült egyezségre jutnia a BKV vezetőségének és a szakszervezeteknek az idei béremelésről - közölték érdekképviseleti vezetők a keddi tárgyalás után.

3 forintot fizet ki minden zenelejátszás után az Apple, a Spotify a felét (se)

3 forintot fizet ki minden zenelejátszás után az Apple, a Spotify a felét (se)

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Kálmán Olga a legesélyesebb ellenzéki jelölt a II. kerületben

Kálmán Olga a legesélyesebb ellenzéki jelölt a II. kerületben