szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szlovákiában 9,72 százalékra nőtt a februári munkanélküliségi ráta a januári 9,03 százalékról - közölte kedden a szlovák munkaügyi hivatal.

Tavaly februárban a munkanélküliségi szint 7,84 százalékos volt Szlovákiában. A legalacsonyabb rátát, 7,36 százalékosat tavaly augusztusban jegyezték fel.

MTI Karrier

Bérkülönbségek Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban

Magyarországon a nők átlagosan 13 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak; Szlovákiát, Csehországot és Magyarországot összehasonlítva mégis nálunk a legkisebb a nemek közti bérkülönbség - közölte csütörtökön a Merces bérinformációs portál.

MTI Karrier

A lengyel cégek 20 százaléka leépít

A lengyel cégek közel 20 százaléka létszámleépítést tervez, mivel csökken a termékeik iránti kereslet a gazdaságnövekedés lassulása miatt - közölte hétfői számában a Gazeta Wyborcza a lengyel kereskedelmi kamara felmérését.

MTI Gazdaság

Csehországban nőtt a munkanélküliség, csökkent az infláció februárban

Csehország a vártnál nagyobb mértékben 7,4 százalékra növekedett a munkanélküliség februárban. A fogyasztói árak viszont 2 százalékra mérséklődtek a januárban számított éves szintű 2,2 százalékról – tette közzé jelentését hétfőn a cseh munkaügyi minisztérium, illetve a statisztikai hivatal.

Orbán a vörös csillag árnyékában

Orbán a vörös csillag árnyékában

Palermóból indulhat a Giro d’Italia

Palermóból indulhat a Giro d’Italia

Így effektezheti valós időben iPhone-os videóit

Így effektezheti valós időben iPhone-os videóit