szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négynapos munkahetet vezetnek be április közepétől a válság miatt a GM Powertrain-Magyarország Kft. szentgotthárdi Opel gyárának motorgyártó üzemében is - erősítette meg az értesülést Légrádi Edit, a gyár szóvivője.

A folyamatos termelés biztosítása és a munkahelyek megtartása érdekében a cég vezetése a szakszervezettel egyetértésben már januárban megállapodott arról, hogy szükség esetén átmenetileg négynaposra csökkentik a heti munkaidőt, ám ez eddig a motorgyárat nem érintette. A hengerfejgyárban, a váltógyártó és felújító sorokon, illetve az irodákban azonban már korábban is négy napot dolgoztak.
 
A szakszervezettel történt megállapodás szerint a dolgozók  a munkaidő-csökkentés miatt kiesett időre személyi alapbérük 50 százalékát kapják meg.
 
Légrádi Edit elmondta azt is, hogy a General Motors szentgotthárdi gyára a csökkenő megrendelések ellenére idén új piacra is exportál. Az év első négy hónapjában a gyár 18 ezer kész motort - 1,6 és 1,8 literes változtatható vezérműtengely-szögű modellt - szállít Kínába. A kezdeti szállítmányokat reményeik szerint további ezer darab 1,6 literes turbó modell követi az év végén. 
 
Tavaly 392 ezer 878 motort gyártottak Szentgotthárdon, amelyet európai Opel, Vauxhall és Saab autógyáraknak szállítottak.

hvg.hu Autó

Luxemburgi vezérigazgatója van a Citroennek

Április 1-jétől a 46 éves Jean-Marc Gales az Automobiles Citroën új vezérigazgatója. A luxemburgi származású Jean-Marc Gales a karlsruhei egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát, majd Londonban folytatta tanulmányait az Imperial College-ban, ahol vállalatirányitási szakon végzett.

MTI Karrier

Toborzás a Daimlernél

A Daimler jövő év végére elkészülő kecskeméti gyárába idén 2009 közepén kezdi meg a munkavállalók toborzását.

Megjött a Vivo futurisztikus telefonja, a gyártó szerint ez lesz az etalon

Megjött a Vivo futurisztikus telefonja, a gyártó szerint ez lesz az etalon

A román ortodox egyház most nem ragaszkodik az ikonok csókolgatásához

A román ortodox egyház most nem ragaszkodik az ikonok csókolgatásához

Magyarország rendezi a 2027-es kézilabda-világbajnokságot

Magyarország rendezi a 2027-es kézilabda-világbajnokságot