szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négynapos, de a korábbival megegyező munkaórát tartalmazó munkarendre tér át a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a dolgozók létszáma és fizetése ugyanakkor nem csökken - közölte a társaság.

A döntést azzal indokolja a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy a nyári útüzemeltetést költséghatékonyabban tudják megoldani a négynapos munkahét bevezetésével . A döntés 3300 dolgozót érint.   A társaság így 180-200 millió forintos éves megtakarítást is elérhet - olvasható közleményükben.

A társaság az intézkedés bevezetésével párhuzamosan határozott a pénteki munkanapra vonatkozó ügyeleti rendszer bevezetéséről. Ezeken a napokon az útellenőrzést a normál rendben végzik a társaság munkatársai, ezen túl pedig készenléti műszakban ügyelnek.

MTI Karrier

A válságban átmeneti megoldásokat alkalmaznak a munkáltatók

A munkáltatók kivárnak a jelenlegi gazdasági helyzetben, nem válnak meg a kvalifikált munkaerőtől, inkább átmenetileg a részmunkaidős foglalkoztatást választják, az álláskeresők pedig igyekeznek kihasználni a munkaerő-piaci képzéseket, miközben az üres álláshelyek felértékelődtek.

Karrier

Fiatalok kontra idősek: ki kell a cégeknek?

Fiatal(os) munkavállalót keresünk - kezdődnek az álláshirdetések, mintha a 40-50-es korosztály tagjai már leharcolt aggastyánok volnának. A cégek manapság félnek több generációval feltölteni a munkaerő-állományukat, mondván, ha az idősebbek még meg is találják valahogy a fiatalokkal a közös hangot, nem tudják majd felvenni pergő ritmusukat.

Rendet tesz a Google a Play áruházban, kilövik a kíváncsiskodó appokat

Rendet tesz a Google a Play áruházban, kilövik a kíváncsiskodó appokat

Irodalmi Nagydíjat kap Kovács András Ferenc

Irodalmi Nagydíjat kap Kovács András Ferenc

Pedzegetik, hogy elmaradhat az olimpia a koronavírus miatt

Pedzegetik, hogy elmaradhat az olimpia a koronavírus miatt