szerző:
MTI

Év végéig további 310 fős leépítésre kerül sor az MVM Vértesi Erőművében, viszont elmarad az erőművet kiszolgáló Márkushegyi Bányaüzem nyárra tervezett egyhónapos leállása.

A létszámleépítésről megállapodást írtak alá az erőmű reprezentatív szakszervezetei és Szabó Pál, a VÉRT vezérigazgatója - mondta Ivák István, az oroszlányi kistérség sajtóreferense.
 
A január elsejei 2100 fős munkavállalói létszám az év végére 1550 főre csökken. Korábban 240 szerződéses erdélyi bányásznak nem hosszabbították meg a munkaviszonyát, a továbbiakban a nyugdíjas visszafoglalkoztatottak és a nyugdíjkorhatárt elértek számíthatnak leépítésre.
 
A felek a kényszerű létszámcsökkentés humánus lebonyolítása érdekében Humán Irodát hoznak létre, kezdeményezik a megváltozott munkaképességű dolgozók munkaköreinek felülvizsgálatát és szorosabbá fűzik kapcsolatukat a munkaügyi központtal.
  
A VÉRT költségeinek csökkentése érdekében megválik több ingatlanától, melyek között munkásszállók, irodaház és szálloda üzletrész szerepel, de az oroszlányi Bányász Klubot is értékesítik és megszűnik a versenysport támogatása.
 
A szakszervezetek és a vezetőség által aláírt dokumentumok záradéka szerint mindezek hatálybalépésének feltétele a társaság üzleti tervének elfogadásáról rendelkező MVM (Magyar Villamos Művek) közgyűlési határozata. "A Magyar Villamos Művek megvizsgálta a 2100 főt foglalkoztató Vértesi Erőmű azonnali, vagy novemberi bezárásának lehetőségét. A MVM közgyűlésén a bezárást egyelőre levették a napirendről és kidolgozzák, milyen feltételekkel működtethető a VÉRT az eredetileg tervezett 2014-es határidőig" - tájékoztatta az MTI-t alig tíz napja Keleti György, az MSZP oroszlányi országgyűlési képviselője.
 
A politikus szerint a cég életben tartásához havi egymilliárd forint szükséges, mert a megtermelt áramot a vállalat kétszer annyiért tudja előállítani, mint amennyiért eladja.


MTI Itthon

Bezárás fenyegeti a Vértesi Erőművet

A Magyar Villamos Művek megvizsgálta a 2100 dolgozót foglalkoztató Vértesi Erőmű (Vért) azonnali vagy novemberi bezárásának lehetőségét. A MVM csütörtöki közgyűlésén a bezárást egyelőre levették a napirendről, és kidolgozzák, milyen feltételekkel működtethető a Vért az eredetileg tervezett 2014-es határidőig - mondta Keleti György, az MSZP oroszlányi országgyűlési képviselője.

MTI Itthon

Szabó Pál exminiszter a Vértesi Erőmű élén

A Vértesi Erőmű Zrt. hétfői rendkívüli közgyűlésén visszahívták Gálos Tibor vezérigazgatót és helyére Szabó Pál volt közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert választották - közölte a sajtóval hétfőn a tulajdonosi jogokat gyakorló MVM Zrt. kommunikációs vezetője, aki elmondta: az intézkedés nem érinti az erőmű tervezett privatizációját.

MTI Karrier

Milyen betegségekkel fenyeget állásunk elvesztése?

Az állás elvesztése nemcsak gazdasági gondok elé állítja az érintetteket, hanem beteggé is teheti őket: akiknek megszűnik a munkahelyük, valószínűbb, hogy magas vérnyomásuk, szívproblémájuk, szélütésük vagy cukorbetegségük lesz.

MTI Karrier

A legmegbecsültebb szakmák: kiben bíznak a magyarok?

A magyarok leginkább a tűzoltókban, a postásokban és a pedagógusokban bíznak, legkevésbé pedig az újságírókban és a politikusokban. A tavalyi évhez képest a legnagyobb bizalomvesztést a bankárok szenvedték el - mutatta ki a GfK legújabb kutatása.

Délig még lehet mozgóurnát igényelni

Délig még lehet mozgóurnát igényelni

Videó: Jakuzziban locsolja a pezsgőt Tornanádaska újraválasztott polgármestere

Videó: Jakuzziban locsolja a pezsgőt Tornanádaska újraválasztott polgármestere

Összedőlt egy 18 emeletes szálloda New Orelansban – videó

Összedőlt egy 18 emeletes szálloda New Orelansban – videó

Agresszíven üvöltöztek a ferencvárosi szavazatszállítók, mikor kérdőre vonták őket

Agresszíven üvöltöztek a ferencvárosi szavazatszállítók, mikor kérdőre vonták őket

Karácsony Gergely az új főpolgármester

Karácsony Gergely az új főpolgármester

Mentőautó és kocsi ütközött Nyíregyházán, egy nő meghalt

Mentőautó és kocsi ütközött Nyíregyházán, egy nő meghalt