szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Merces legfrissebb kutatása szerint a szlovák humán erőforrás szakemberek többet kerestek 2009 első negydévében, mint a magyarok. Ez a második negyedévre ismét változott, ugyanis a magyarországi HR szakma 280 ezer forintos átlagfizetése veri a szlovák 263 ezer forintos átlagfizetést.

A rendszerváltás huszadik évfordulójának évében - túl az Európai Parlamenti választásokon, a továbbra is érzékelhető gazdasági világválság mostoha körülményei között -, minden objektív tény, megbízható kutatási eredmény érdekes, ami Szlovákia és Magyarország jelenlegi helyzetének érdemi összehasonlítására, a két évtizedes fejlődés alatt elért eredményekre vonatkozik. Ilyen - minden munkavállalót érintő kérdéskör -, az átlagos fizetések viszonya, és a tényleges munkaerő-piaci helyzet a két szomszédos EU-tagországban.

A Merces internetes állásbörze nyilvánosságra hozta a két ország régiók, és iskolai végzettség szerinti összehasonlítását, valamint az egyes iparágak munkakategóriák szerinti elemzését, a tényleges pozíciók szerinti bontásban.

Szlovákiában többet keresnek

A felmérésben részt vevő több mint 110 ezer ember adatainak, továbbá közel 6,5 ezer állásajánlatban felkínált fizetés és közel 35 ezer önéletrajzban közölt elvárt havi bér összehasonlító elemzése során kiderült, hogy a magyarországi országos átlagfizetés (205 ezer forint) nyolc százalékkal alacsonyabb, mint Szlovákiában (223 ezer forintnak megfelelő euró).

Jól fizetett szakma a HR

Ficza János arra a kérdésre, hogy mennyire vannak alulfizetve a humán erőforrás szakemberek Magyarországon a környező országokhoz képest úgy válaszolt, hogy a magyar HR szakma fizetése a bruttó 275 ezer forintos átlagfizetésével - összehasonlítva a többi szakmával - még a jobban fizetett területek közé tartozik. Az eredmények alapján a HR-esek fizetése egy szinten mozog a leasing, a biztosítás és a bankügy béreivel. Ebbe az átlagba természetesen beletartoznak az adott szakmák magasabb és alacsonyabb pozíciói is.

Tartalmi partnerünk a HR Portál. A teljes cikket itt olvashatja.

Karrier

HR felsőfokon: a vállalatvezetők titkos fegyvere

Mi is az a coaching? Hogyan tudják a vállalatvezetők a gyakorlatban is hasznosítani? Részlet Mary Beth O’Neill Coaching, A vezetői szerep és feladat tudatosítása című könyvéből, ami a HVG Könyvek jóvoltából már magyarul is olvasható.

Karrier

Kiből lesz jó HR-es?

A humánerőforrás területén dolgozók a legváltozatosabb elvárásokkal és háttérrel indulnak pályájukon. Tanárok, közgazdászok, orvosok, pszichológusok és diplomás humánmenedzserek. Mi a közös bennük? Erről beszélgettünk Kántor Annával, a Roche gyógyszercég humánmenedzserével.

Ötödházzal vállal München Eb-rendezést

Ötödházzal vállal München Eb-rendezést

Használt cipőket is árulni fog a Nike

Használt cipőket is árulni fog a Nike

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Eltávolítják a lengyel ombudsmant