szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Október elsejétől pályázhatnak az érintettek a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központnál (KSzK) arra kétszáz közigazgatási álláshelyre, amelyre kizárólag csak roma diplomásokat vesznek fel. A program költségeit uniós forrásból fedezik.

Bajnai Gordon miniszterelnök szeptember közepén jelentette be, hogy a kormány támogató programmal segíti a diplomás roma munkavállalók elhelyezkedését a közigazgatásban. Akkor úgy fogalmazott: ahhoz, hogy "a nemrég letartóztatott magyar Ku-Klux-Klantól" el lehessen jutni egy magyar Obamáig, sokkal erősebb roma értelmiségi elitre van szükség, olyanra, amely képes a romaintegrációt segíteni.
  
A pályázók versenyvizsgára felkészítését és vizsgáztatását a KSzK végzi. A központ gondoskodik a konkrét munkakörökhöz kapcsolódó kiválasztási eljárásról is a központi közigazgatási szervek és a regionális hivatalok által jelzett álláshelyekhez szükséges készségek és szakmai tudás felmérésével. 
  
A programban résztvevők elhelyezkedése érdekében már a felkészítéssel párhuzamosan, novemberben elkezdődik az igényfelmérés a közigazgatási intézményeknél. A résztvevők kiválasztására nyílt pályázatot ír ki a KSzK.
  
A projektet a kormány az Államreform Operatív Program keretében, európai uniós forrásból finanszírozza. A program összköltsége 100 millió forint, amely magában foglalja egyebek mellett a résztvevők vizsgára felkészítését, a vizsgáztatás költségét, a tanfolyamhoz és vizsgához kapcsolódó utazás, szállás és ellátás költségeit. A pályakezdők első éves fizetésére 1 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, az új munkahelynek további egy évig továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van.

Miniszter így még nem emelt ládányi epret, mint Varga Mihály

Miniszter így még nem emelt ládányi epret, mint Varga Mihály

Ön is közelebb kerülhet egy magánűrhajóhoz

Ön is közelebb kerülhet egy magánűrhajóhoz

A varázserő eltűnik, de ennek így kell lennie – az Örkény Színház előadása a hvg.hu-n

A varázserő eltűnik, de ennek így kell lennie – az Örkény Színház előadása a hvg.hu-n