szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kihirdették a Figyelő és a Hewitt felmérésnek eredményét, amely 36 ezer pályakezdő megkérdezésével többek között azt vizsgálta, melyik az a 30 cég, amely a legjobb választást jelentheti a pályakezdőknek. A listán szerepel az Audi, a Coca-Cola, az IKEA, a Magyar Telekom és a Mol is.

A Figyelő és a Hewitt közös, KarrierStart TOP 30 felmérésének elkészítéséhez 36 ezer pályakezdőt kérdeztek arról, miként vélekednek az egyes iparágakról, munkaadókról. A felmérés alapján a pályakezdők számára legvonzóbb cégek közé tartozik többek között az Audi, a Coca-Cola, az IKEA, a Magyar Telekom, a MOL, a Morgan Stanley, az OTP, a Pannon, a Richter, a Tesco és a Vodafone. A Figyelő különdíja alapján a leggyorsabb szakmai előremenetelt egy pályakezdő a General Motors Powertrain-nél érheti el, a legnagyobb figyelmet a továbbképzésekkel kapcsolatban a PricewaterhouseCoopers-nél kapja egy friss diplomás, míg a legtöbb energiát a diákok képességnek felszínre hozására – akár már az egyetemi évek alatt – a Mol fordítja.

A kérdőíves kutatásból kiderült, hogy tíz pályakezdőből hat számára a vonzó fizetés a legfontosabb szempont munkahelyválasztásnál. Az egyik legnépszerűbb és legvonzóbb terület a pénzügyi szféra, mely jellemzően a magas fizetések, a szakmai fejlődés és a vonzó karrier ígéretét hordozza, ám sokan kötik hozzá az emberközpontúság, valamint a kihívást jelentő feladatok hiányát. A másik legvonzóbb terület az IT szektor: itt a magas fizetés mellett a pályakezdők kiemelték a kihívó, izgalmas munkavégzés és a szakmai fejlődés lehetőségét, de sokan úgy vélték, hogy az IT/telekom cégek karrier és csapatmunka terén is átlagon felüli lehetőségeket kínálnak. A megkérdezettek szerint az egyetlen említésre méltó negatívum, hogy az itt megkövetelt munkamorál a magánélet rovására mehet.

A kevésbé ismert és népszerű területek közé tartozik - a megkérdezettek szerint - az energiaipar és a gyógyszeripar  Összességében elmondható, hogy a pályakezdők által legismertebb területek azok, melyekkel nap, mint nap találkoznak (kereskedelem, pénzügyi szolgáltatók, IT/telekom, gyártás és kereskedelem, autóipar, élelmiszer- és dohányipar, FMCG szektor). Az ismertség pedig jellemzően előfeltétele a vonzóságnak.

Fizetési elvárások

A pályakezdők (legfeljebb két éves tapasztalattal) átlagosan bruttó 284 ezer forintot (nettó 178 ezer forintot) szeretnének keresni, ezzel szemben a cégek átlagosan bruttó 252 600 forintot (nettó 163 ezer forintot) ajánlanak. A kezdő fizetések végzettség, szakterület és a diplomát kiállító intézmények szerint is megoszlanak. A régiókat tekintve bruttó 138 és 220 ezer (nettó 100 és 150 ezer) forintos fizetésre számítanak a legtöbben, de az ország keleti részén például négyszer annyian számolnak bruttó 138 ezer forintnál kisebb alapbérrel, mint Közép-Magyarországon, ahol mindössze 3 százaléknyian gondolnak erre. A felsőoktatási intézményeket vizsgálva az IBS, a Műegyetem és a Corvinus egykori hallgatói számítanak a legmagasabb fizetésre, míg a Semmelweiss Egyetemen végzettek a pólus másik végén vannak, figyelembe véve a magyar egészségügyben tapasztalt kereseti lehetőségeket.

Milyen előrelépési lehetőségei vannak egy pályakezdőnek?

A felmérés eredményei szerint a cégek gyakran figyelnek a pályakezdők tudatos karrierépítésére. Minden második vállalatnál van arra esélye egy friss diplomás munkavállalónak, hogy például belső mentort vagy coachot kapjon, akinek az a feladata, hogy segítse a szervezetben való boldogulást. A pályakezdők általában már az első év után kapnak fizetésemelést – átlagosan öt százalékot –, de kiemelkedő teljesítmény esetén akár ennek duplájával, vagyis körülbelül bruttó 25 ezer forinttal is nőhet a fizetésük. A cégek több mint hatvan százalékánál már az első évben van előrelépési lehetőség.

Milyen elvárásaik vannak a cégeknek a pályakezdőkkel szemben?

Nem csak a rátermettség fontos, kell a papír is: számít a végzettség, a képesítés: nem mindegy, hogy milyen diplomát tud felmutatni a munkát kereső pályakezdő. Mégis meglepő módon országos átlagban a legfontosabb az úgynevezett személyközi kompetenciák megléte, mint például a kommunikációs rátermettség, a csapatmunkára való hajlam és az együttműködési képesség. Második helyen az idegen nyelvek magas szintű ismerete szerepel. Ez versenytényező lehet a munkaerőpiacon: a hazai diplomás pályakezdők nem állnak túl jól e téren. Ezerből - saját bevallása szerint - csak egy diplomás pályakezdő beszél szerint kiválóan 3 nyelven, és csak öten tartják magukat képesnek kiváló szóbeli és írásbeli kommunikációra 2 nyelven. A leggyakoribb beszélt idegennyelv az angol.

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett