szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Böröcz Istvánnak, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának a közmédia dolgozóihoz írott levelében az áll: megszűnhetnek munkakörök a közmédiában,.

Megszűnhetnek munkakörök, ezért számolni kell azzal, hogy munkatársakat kell elbocsájtani a közmédiából - olvasható Böröcz Istvánnak, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának a közmédia dolgozóihoz írott levelében.

A levél szerint azoknak, akik részt kívánnak venni a közmédia megújításában, munkát, megbecsülést és szakmai kihívásokat fognak kínálni. Igyekeznek segíteni azok elhelyezkedését is, akiknek a munkájára az MTVA-n belül már nem számítanak. A korábban nagy vihart kavart ügyekben a közmédián belül a vezérigazgató készen áll arra, hogy fegyelmi ügyeket indítson, vagy jogi lépéseket tegyen - derül ki a Független Hírügynökség birtokába került levélből."

A tervek szerinti átszervezés ütemes végrehajtása következtében egyes munkakörök megszűnhetnek, ezért az elkövetkez hónapokban számolni kell azzal a lehetséges következménnyel, hogy a jelenlegi kollégák egy részétl kénytelenek leszünk megválni." - áll a levélben.

Az MTVA vezérigazgatója a hírszolgáltatás egységesítését és korszerűsítését tartja a leglényegesebbnek, ezért az MTI vezetésével közösen erre fordítják a legtöbb energiát. A közmédiumok vezetői elkészítették az idei év műsorrács-terveit, megkezdődött ezek egyeztetése az MTVA gyártási és pénzügyi szakembereivel. Böröcz István szerint így ebben az évben már új, sikeres közszolgálati tartalmak jelenhetnek meg a közmédia-rendszer felületein.

Felmérték azokat az ügyeket, problémákat, amelyek az elmúlt években - akár a nyilvánosság előtt is - viharokat kavartak a közmédia rendszerében. "Készen állok arra, hogy ezekben az ügyekben fegyelmi felelsségre vonást vagy akár az igazságszolgáltatás irányába tett lépéseket kezdeményezzek." - írja levelében Böröcz István.

Az MTVA vezérigazgatója megállapodott a közmédiumok vezetőivel arról,hogy a Magyar Rádió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Televízió Zrt. munkatársai a lehető legrövidebb időn belül az MTI Naphegy téri épületébe költöznek. Ez könnyíteni fogja a közmédiumok műsortervezési és megrendelési munkáját.

Az elmúlt napokban megkezdték az MTVA egyes szervezeti egységeinek költöztetését, új munkafeltételeik kialakítását. Ez a munka is felgyorsul az elkövetkező hetekben. A cél továbbra is az, hogy a közmédiumokat kiszolgáló gyártóbázis egy telephelyen, hatékony munkaszervezetben dolgozzon. Hamarosan megkezdi munkáját a hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat tervszerű módosításával, az érdekképviseleti véleményezést követően az MTVA Sales House is.

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinával oltást az Egyesült Államokban

Felfüggesztik a Johnson & Johnson vakcinával oltást az Egyesült Államokban

Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?

Feltalálhat-e a mesterséges intelligencia, és ha igen, miért nem?

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá