szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyári iskolába íratná a brit gyerekeket Nick Clegg brit kormányfő-helyettes, a Liberális Demokraták elnöke, aki ezzel más választ adna a fiatalok által a közelmúltban kirobbantott utcai zavargásokra, mint a nagyobb szigort és büntetéseket sürgető David Cameron kormányfő és a konzervatívok. Az 50 millió fontból elinduló nyári iskolaprogrammal Clegg szerint meg lehetne akadályozni, hogy 100 ezer fiatal "vesszen el".

A kéthetes nyári iskolai program önkéntes alapon működne, az általános iskolai tanulmányaikat éppen befejező és a középfokú iskolákban új tanévet kezdő gyerekek vehetnének részt benne – írja a Guardian, amely szerint a brit kormányfő-helyettes szerdai, a Liberális Demokraták előtt Birminghamben elhangzó beszédében ismerteti majd a részleteket.

A javaslat szerint a jövőre induló program lehetőséget adna arra, hogy 100 ezer veszélyeztetett gyerek térhessen vissza a társadalomba és ismét érdeklődjön a saját jövője iránt – tette hozzá a cikk. Clegg szerint az "elveszett" gyerekek azok közül kerülnek ki, akiknek korábban sok gondjuk volt az iskolai tanulmányaikkal, ezért lehet hasznos a nyári iskolai felzárkóztatás.

A közelmúltban lezajlott brit utcai zavargások a brit kormányfő-helyettes szerint rávilágítottak arra, hogy milyen sok fiatal számára nem kínál semmit a társadalom és megrendítő volt látni, mennyi embernek nincs vesztenivalója – írja a cikk, amely szerint Clegg úgy véli, sokan épp akkor szakadnak le, amikor befejezik az általános iskolát. A javasolt program helyeit egyébként az ingyenes étkeztetésben részesülő diákok aránya alapján osztják majd el az iskolák között, de minden jelentkező részt vehetne majd benne.

Nagyítás-fotógalériánk a londoni zavargásokról - kattintson a képre!
©

A Liberális Demokraták elnökének javaslata egyébként teljesen eltér attól a megközelítéstől, amellyel David Cameron kormányfő és a konzervatívok kezelnék a zavargások után kialakult helyzetet. Ők ugyanis nagyobb szigort sürgetnek és keményebb büntetésekkel vennék elejét annak, hogy hasonló helyzetek alakulhassanak ki a jövőben – tette hozzá a Guardian.

Pár másodpercre Archie is feltűnt Harry herceg és Meghan Markle interjújában

Pár másodpercre Archie is feltűnt Harry herceg és Meghan Markle interjújában

Több tucat budapesti utasát Londonban hagyta a Wizz Air

Több tucat budapesti utasát Londonban hagyta a Wizz Air

Müller Cecília: Nagyon sokan kerülnek most kórházba, olyan fiatalok is, akiknek gyorsan romlik az állapota

Müller Cecília: Nagyon sokan kerülnek most kórházba, olyan fiatalok is, akiknek gyorsan romlik az állapota