Tetszett a cikk?

„Köszönjük, majd értesítjük!” De meddig érdemes várnia az álláskeresőnek, ha úgy érzi, lehengerelte az interjúztatót, de mégsem kapott választ az ígért időpontban? Tanácsok.

Nagy hibát követ el a pályázó, ha azelőtt hagyja abba a munkakeresést, hogy egy komoly állásajánlatot kapott, illetve elfogadott volna. A megérzések ugyanis néha csalhatnak, így akármilyen jó hangulatban telt is az interjú, bármilyen előérzettel jött is ki a beszélgetésről, nem lehet biztos a sikerben. Helyette vegye fel a kapcsolatot az interjúztatóval. A határidő lejárta után néhány napnál többet azonban semmiképp nem érdemes várni.

Fontos, hogy megtalálja a jelölt a kényes egyensúlyt: legyen konkrét, de ne legyen tolakodó. Érdeklődjön email-ben vagy telefonon arról, hogyan halad a kiválasztási folyamat, esetleg lezárták-e már a keresést. Ha a munkáltató azt válaszolja, hogy a procedúra még mindig tart, mindenképp tudja meg, hogy hetekről vagy esetleg hónapokról van-e szó.

A cikk folytatását elolvashatja a jobline.hu-n, a Jobline Magazinban.

Karrier

Így lépjen be felkészülten az állásinterjúra

Életbevágó, miként válaszol az álláskereső, ha az interjún leendő munkáltatója rákérdez: miért az adott szakmát, szakterületet választotta. Érdemes tehát jól átgondolt, személyre szabott válasszal érkezni a személyes beszélgetésre. De milyen szempontokat kell a felkészülésnél figyelembe venni? Tanácsok.

hvg.hu Karrier

Beugratós kérdések a viselkedés alapú állásinterjún

„Meséljen arról az időszakról, amikor…” - ha így kezdődik a HR-es kérdése, biztosan egy viselkedés alapú interjú kellős közepén találja magát az álláskereső. Miként készüljön fel, majd válaszoljon sikeresen a pályázó a sokszor nyakatekert kérdésekre? Tanácsok.

hvg.hu Karrier

Adjon frappáns választ a kínos állásinterjú-kérdésekre

„Mik a gyengeségei? Miért hagyta ott az előző állását? Mennyi pénzt szeretne keresni? Miért pont Önt válasszuk?” Számtalan kérdés záporozhat a pályázókra az állásinterjún, azonban mindegyik munkáltató ugyanarra kíváncsi: mennyire illeszkednek a jelölt képességei, gyakorlati tapasztalatai a meghirdetett álláshoz, lelkesedik-e a pozíció iránt, illetve hogyan tud majd beilleszkedni az adott szervezetbe. Gyakori interjúkérdések és hasznos tanácsok.

Már hivatalosan a szenátus előtt van a Trump ellen impeachment

Már hivatalosan a szenátus előtt van a Trump ellen impeachment

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Újfajta arcmaszkok: kellemetlen hasznosat a kellemes hasznossal

Újfajta arcmaszkok: kellemetlen hasznosat a kellemes hasznossal