szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Munkanélküli fiatalok számára indított innovatív képzési programot az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyesi Szövetsége Kecskeméten - közölte a projekt vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón a városban.

Az Alternatív Főiskola elnevezésű kezdeményezés célja megelőzni a helyi pályakezdő álláskeresők munkaerő-piaci leértékelődését, elvesztését, egyben biztosítani a megyeszékhelyen működő vállalkozások munkaerő-utánpótlását.

A programot a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében az unió és a magyar állam 155 millió forinttal támogatta. E forrásnak köszönhetően az Alternatív Főiskola tandíjmentes, sőt minden hallgatójának körülbelül havi 50 ezer forintos ösztöndíjat, a munkába állás után pedig havi 100 ezer forint összegű elhelyezkedési támogatást biztosít, továbbá fizeti diákjainak helyi vagy helyközi közlekedését.

Az érdeklődők önéletrajz elküldésével jelentkezhetnek - mondta Tóth István. Könnyűipar, járműipar, multimédia, zöldgazdaság és logisztika szakmacsoportokban hirdetnek felvételt a Kecskemét térségében élő, 16-24 éves, jelenleg nem tanuló, nem dolgozó fiataloknak. Ők a képzés végén OKJ-s szakképesítést, illetve akkreditált tanúsítványt kapnak.

Az idén összesen 60 fiatalt vesznek fel, ők bentlakásos "gólyatáborral" kezdik majd tanulmányaikat, ott pszichológusok nyújtanak segítséget a részt vevők karriertervének elkészítéséhez.

A projekt vezetője közölte: a toborzás legfontosabb elemeként - Magyarországon először - Kecskeméten rendezik meg az állások éjszakáját, amelynek keretében a városban működő cégek is bemutatják tevékenységüket. A képzések tartalma és ideje a munkába partnerként bekapcsolódó vállalkozások igényétől függ - tette hozzá.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) alpolgármester hangsúlyozta: a projekt része Kecskemét tudatos gazdaságfejlesztő tevékenységének. A képzés tömegbázisát adó álláskeresőkről szólva elmondta: a megyeszékhelyen 2013 májusában csaknem 7700 munkanélkülit tartottak nyilván. Közülük az országos átlagot jelentő 30 százaléknál lényegesen kevesebb, ám így is csaknem 900 a pályakezdő fiatal.

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Van egy remek védelmi funkció az androidos mobilokban – így hívhatja elő

Van egy remek védelmi funkció az androidos mobilokban – így hívhatja elő

Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak