Itt az első magyar nonprofit startup egyesület

Itt az első magyar nonprofit startup egyesület

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A LogMeIn, a Prezi és a Ustream összefogásával vesz részt a magyar startup attitűd építésében az első magyar profitérdektől mentes szervezet, a Bridge Budapest.

„We dream. We do.” jelszóval, a feltörekvő cégek attitűd formálását, és ennek terjesztését tűzte ki célul a nonprofit egyesület. Első kezdeményezésükkel már áprilisban előállnak, 1-3 hónapos külföldi ösztöndíjat kínálnak 8-10 szerencsés fiatalnak – írja az Insider blog.

A kiválasztottak olyan cégeknél szerezhetnek munkatapasztalatot, mint a Facebook, a Twitter vagy a SoundCloud. Arra is lehetőségük nyílhat, hogy Árvai Péter Prezi alapítót elkísérjék egy munkanapján San Franciscóban. A Ustream is várja a magyar tehetségeket San Franciscóban, a LogMeIn pedig Bostonban és Budapesten.

Az alapítvány nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy az entrepreneurship szellemiséget, eszmeiséget ne csak a startup közösségen belül építse, de minél több emberrel megismertesse. Ehhez adottak az olyan magyar sikersztorik is, mint a Prezi, a Ustream és a LogMeIn – mondtata Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője.

Az ösztöndíj nyertesei nem csak repülőjegyet és némi költőpénzt kapnak, hanem teljes erőbedobással részt vehetnek egy-egy ismert startup életében. Sőt, erről blogot és videótudósítást is kell majd készíteniük, amelyet a szervezet oldalán mindenki követhet.