szerző:
Világgazdaság
Tetszett a cikk?

Szabadulnának attól, ami nem hamisítvány a tavaly csődbe ment Kézizálog Zrt.-nél.

Árverésen kínálják a Kézizálog Zrt. vagyontárgyait, a felszámoló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) 700 millió forintos bevételre számít a kiárusításból – írja a Világgazdaság. A kollekció hét tételből áll, ám hogy pontosan mit kínálnak, az a pályázati felhívásból nem derül ki. Csupán az, hogy a legdrágább vagyontárgy 255,22 millióba kerül, a legolcsóbbra pedig 4,83 milliótól lehet licitálni.

Feltételezhető mindenesetre, hogy nem azokról a hamis aranytömbökről van szó, amelyekkel tavaly májusig üzletelt a Kézizálog. A Napi.hu tavaly értesült arról, hogy a Bíró Péter tulajdonában levő cég 30 milliárd forintos veszteséget okozhatott ügyfeleinek, köztük magyar milliárdosoknak és pénzintézeteknek. Bíró kölcsönöket kért tőlük, fedezetként pedig nemesfémet adott. Az aranytömbökről – összesen 340 kilónyiról – azonban kiderült, hogy rézből készültek.

Nem ez az első próbálkozás a társaság vagyontárgyainak árverezésével. Tavaly október egy Nissant akartak értékesíteni, ám a felszámoló leállította az aukciót azzal, hogy az nem felelt meg a jogszabályoknak. Végül harmadik próbálkozásra, 565 ezerért sikerült túladni az autón. A cég kétszer próbált sikertelenül túladni a ingatlanain és egy hozzá tartozó bakonszegi műemléken is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!