szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A súlyos hibákat vétő brit cég tulajdonosának magyar érdekeltsége is van.

A Marks & Spencer, az Aldi és a Lidl levette nagy-britanniai üzletei polcairól a 2 Sisters húsfeldolgozóból származó termékeit, miután egy vizsgálat kiderítette: a cég egyik üzemében a dolgozók nem megfelelő körülmények között csomagolták a baromfitermékeket. A rejtett kamerás felvételeken az is látszott, hogy a földről szedték fel a húst, átdátumozták a szavatossági időt, sőt, az is előfordult, hogy a nem megfelelő minőség miatt a Lidlből visszaküldött termékeket a Tesco címkéjével ellátva csomagolták újra.

A 2 Sisters a szigetországban működő áruházláncok első számú baromfiellátója, a cég tulajdonosa, Ranjit Boparan üzemelteti a fagyasztott pizzákat gyártó Goodfella'st, de több étteremlánc és a Fox keksz is az övé. Az üzletembernek közvetetten magyar érdekeltségei is vannak, miután tavaly felvásárolta a pulykatermékeiről ismert Sága brit tulajdonosát, a Bernard Matthewst.

A brit sajtó híreiből kiderül: a botrány kitörése után nem csak a már említett három lánc, de a Tesco és a Sainsbury is vizsgálat elindítására kényszerült, ám egyedül a Mark & Spencer jelezte: az ellenőrzés lezárultáig nem is vesznek át termékeket a 2 Sisterstől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!