szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tett le a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Konzum Nyrt., hogy a bankszektor és a telekommunikáció irányába terjeszkedjen tovább.

A Mészáros-féle Konzum Nyrt. vezérigazgató-helyettesével készített interjút a Portfolio, ebben Fekete Péter pedig azt mondta, nem tettek le róla, hogy megveszik a Telenort, és ha a Budapest Bank is eladóvá válna, biztosan érdekelődnének a kínálkozó lehetőség iránt.

Hétfő reggel jelent meg a Konzum összevont tájékoztatója a tőkeemelés kapcsán, és ennek apropóján kérdezte a lap Feketét, aki pedig készséggel válaszolt jövőbeni terveikről:

Stratégiánk szerint négy nagy területet látunk: a bank- és pénzügyi szektor, az informatika, az ingatlanszektor, valamint a telekommunikációs szektor mind fókuszban van. Úgy gondoljuk, hogy ezeken a területeken jelentős növekedés áll előttünk az elkövetkezendő időszakban.

Telenoros vagyok, mi lesz így velem most, hogy tényleg eladják a szolgáltatót?

Az már egészen biztos, hogy megváltozik a Telenor neve, de sok kérdés áll még nyitva. Mi lesz a díjcsomagokkal? Mire számíthatnak az ügyfelek? És lehet-e még ebből Telenorbán? Igyekeztünk végiggondolni az ügyfelek mindennapjait érintő legfontosabb kérdéseket.

A közelmúlt gazdasági változásairól szólva Fekete azt mondta, a társaság pro forma saját tőkéje, figyelembe véve a bejelentett tőkeemelések hatásait, a 2016. december végi 600 millió forintról 2017 decemberében 68 milliárd forintra nőtt.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!