szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felelős még nincs.

Miközben 2,4 milliárd forintért ígéri a kormány az egri stadion felújítását, még mindig tart az állami sporttámogatási rendszer egyik legdurvább csalási ügye az Egri Járásbíróságon – írja az Egri Ügyek.

A vád szerint az Egri Futball Club Kft. volt ügyvezetője, az egyebek közt sikkasztással, költségvetési csalással és hűtlen kezeléssel vádolt K. Zoltán 2011–2013 között összesen csaknem 105 millió forintot vett fel a klub pénztárából hamis számlák elkönyvelésével.

Korábban 49,5 millió forintos tao-támogatást is kért és kapott a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) azért, hogy a csapat stadionjában villanyvilágítást építsenek ki. Csakhogy az ügyvezető mindössze 10 millió forintot fordított a beruházásra, a maradék pénzt elnyelte a klub könyvelése, egy részéből pedig korábbi tartozásokat fizetett vissza a vádlott.

Egy másik vádpont szerint a volt ügyvezető 30 millió forintot kért kölcsön egy angol üzletembertől, akinek azt mondta, hogy az MLSZ-től további 90 millió forintot kap majd, plusz dőlni fognak a szponzori pénzek. Ebből végül nem lett semmi.

Az ügyben csütörtökön lesz a következő tárgyalás az Egri Járásbíróságon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak