szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Selena Scolánál munkája poszttraumás stressz-szindrómát (PTSD) idézett elő.

Korábban már írtunk arról, mekkora stresszel jár annak a nagyjából 7500 tartalommenedzsernek a munkája, akik a Facebookra feltöltött tartalmakat gyomlálják. A kiválasztottaknak egy kéthetes tréningen kell résztvenniük, valamint kapnak egy kézikönyvet is, amit a Facebook vezetői írtak a cég központjában. A moderátoroknak olyan erőszakos tartalmakat – a terrorizmuson át a kannibalizmusig válogatott borzalmakat – kell kiszűrniük, amire valamilyen okból a Facebook automata szűrői nem figyeltek fel. A Facebook egyébként a lelkisegély-szervezeteket és a rendőrséget is szokta értesíteni egyes bejegyzések kapcsán.

A moderátorok szerint a munka rendkívül fárasztó, a dolgozók pedig szorongástól és poszttraumás stressz-szindrómától szenvednek. A Facebook maga is elismerte, nagyon nehéz munka a moderátoroké. Most az egyik tartalommenedzser, Selena Sola perre is vitte az ügyét; a nő 9 hónapig dolgozott moderátorként, melynek során ezernyi erőszakot ábrázoló képet, videót és élő közvetítést kellett végignéznie, így szociális szorongás, majd PTSD alakult ki nála – írta a 24.hu.

Scola szerint a Facebook nem veszi figyelembe azokat a biztonsági előírásokat, amikkel megvédhetnék alkalmazottaikat a káros pszichológiai hatásoktól. Scola azt szeretné elérni, hogy a Facebook nyújtson folyamatos egészségügyi felügyeletet és vizsgálatot dolgozóinak, megelőzendő a mentális betegségek kialakulását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utcán is kipróbálták az 5 perc alatt feltölthető villanymotoros hiperautót

Utcán is kipróbálták az 5 perc alatt feltölthető villanymotoros hiperautót

Tíz évet börtönt kapott a tizenhét évig Mexikóban bujkáló budai késelő

Tíz évet börtönt kapott a tizenhét évig Mexikóban bujkáló budai késelő

Pence: A Nemzeti Gárda 21 ezer tagja fogja felügyelni Biden beiktatását

Pence: A Nemzeti Gárda 21 ezer tagja fogja felügyelni Biden beiktatását