szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem jegyében egy sörfőző üzemmel társult az élelmiszerlánc.

Az osztrák Interspar pékségében sütött, ám nem értékesített organikus kenyerekből főzet sört a kiskereskedelmi lánc a salzburgi Gusswerk sörfőzdével – írta a Magyar Mezőgazdaság.

Az üzem sörfőző mestere, Reinhold Barta szerint a módszert az ősi egyiptomiaik is ismerték. „Igazi kihívás 'kenyérsört' főzni, ugyanis a kenyér sótartalma jelentősen hat a sör ízére. A kenyérhéj karamellás jelleget ad az italnak, mely kifejezetten egyedi, karakteres ízében jelenik meg leginkább."

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!